Bericht vaste lasten januari 2019

Het nieuwe jaar is al zo’n 3 weken bezig en het lijkt erop dat de winter eindelijk in ons land is aangekomen! December was een maand waarin u waarschijnlijk veel geld besteed hebt, onder andere aan (kerst)cadeaus en lekker eten. Deze maand zijn er geen grote feestdagen, maar wel zal deze maand de rekening weer betaald moeten worden. Hieronder wat beknopte informatie.

Incassodata januari 2019

Veel betaal- en incassodata zullen in 2019 anders zijn dan in 2018. Om u ook dit jaar weer zo goed mogelijk van dienst te blijven zijn, zijn we druk bezig om al deze data bij te werken. Indien u op een pagina alleen de incassodata van 2018 kunt vinden en niet die van 2019, schroom dan niet om een reactie te plaatsen. Dan zullen wij zo spoedig mogelijk ook deze actuele incassodata bij te werken.

Wat dit jaar in principe gelijk blijft, zijn de periodes waarin de huur en hypotheek worden afgeschreven. Dit gebeurt vaak in het begin van de maand, met als hoofdreden dat velen eind van de maand salaris ontvangen en er dus vanuit wordt gegaan dat men nog voldoende saldo heeft. Verzekeringen daarentegen worden aan het eind van de maand afgeschreven en vaak betaalt men vooruit. Goed om in de gaten houden is dat niet altijd alle incassodata vast staan. Vaak vermelden bedrijven dat ‘omstreeks’ een bepaalde datum een incasso plaats zal vinden. De precieze data kunt u dan bij het desbetreffende bedrijf opvragen.

U dient er overigens rekening mee te houden dat de incasso’s van bijvoorbeeld abonnementen en contributies van verenigingen vaak per periode afgeschreven worden. Dat kan bijvoorbeeld per maand, per kwartaal of per jaar zijn. Let hier goed op zodat u niet onverwacht een saldotekort heeft.

SAVEDO

Tot slot willen wij SAVEDO bij u onder de aandacht brengen. SAVEDO is een online bemiddelaar voor deposito’s bij banken in andere lidstaten van de Europese Unie. Als u een depositie afsluit staat de rente vast en omdat de rente in andere Europese lidstaten hoger is dan in Nederland, kan dit erg gunstig voor u zijn omdat u op deze manier eenvoudig wat extra’s kan verdienen. En omdat in alle EU-lidstaten de depositogarantie in de wet geregeld staat, hoeft u niet bang te zijn dat u uw geld verliest als de bank failliet gaat. Een SAVEDO rekening kan eenvoudig en snel online geopend worden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.