NS abonnementen

Sinds de invoer van de ov-chipkaart, kunt u bij de Nederlandse Spoorwegen steeds meer verschillende abonnementen afsluiten. Via automatische incasso betaalt u dan eens in de zoveel tijd een bepaald bedrag om gebruik te mogen maken van dit abonnement. Maar op welke data wordt dit bedrag afgeschreven?

Jaarabonnement

NS AbonnementenEr zijn verschillende typen abonnementen waaruit u kunt kiezen. Bij de meeste sluit u een abonnement af dat een jaar geldig is. Na dat jaar kunt u ervoor kiezen om het op te zeggen of door te laten lopen. Onder deze abonnementen vallen NS Flex, Dal Voordeel, Altijd Voordeel, Dal Vrij, Weekend Vrij, Altijd Vrij, en Traject Vrij. U betaalt een vast bedrag per maand. De datum waarop het geld geïncasseerd wordt is niet voor iedereen gelijk. Het hangt af van de ingangsdatum van uw abonnement. Ongeveer vier dagen na deze dag wordt elke maand het bedrag van uw rekening geschreven. Als uw abonnement dus bijvoorbeeld op 18 maart is ingegaan, wordt de volgende maand op 22 april het bedrag geïncasseerd.

Maandabonnement

Voor een maandabonnement geldt hetzelfde, met het verschil dat het abonnement maandelijks op te zeggen is. Daarom zijn deze abonnementen per maand iets duurder dan een jaarabonnement. U kunt het dus na één maand weer opzeggen, maar u kunt het ook door laten lopen. Onder deze abonnementen vallen Altijd Voordeel Maand, Altijd Vrij Maand en Traject Vrij Maand. De incasso vindt plaats vier dagen na de ingangsdatum van het abonnement.
Dan zijn er nog de zakelijke abonnementen. Hierbij betaalt u een vast bedrag per jaar. U kunt ze opzeggen wanneer u wilt. Deze abonnementen zijn de NS-Business Card, Dal abonnement, Traject Vrij abonnement, Trein Vrij abonnement en OV Vrij abonnement. Kijk voor andere abonnementen op deze pagina.

Reizen op Saldo

Wanneer u op saldo reist, kunt u kiezen voor de optie ‘automatisch opladen’. Dat wil zeggen dat u niet steeds geld op uw ov-chipkaart hoeft te laden wanneer u wilt gaan reizen. Wanneer uw saldo onder een bepaald bedrag komt, wordt er automatisch een bedrag naar keuze opgezet. Dit bedrag wordt een paar dagen na uw reis van uw rekening afgeschreven.

NS Abonnement Opzeggen

Maak je geen gebruik meer van je NS abonnement of wil je deze opzeggen om een andere reden? Wij verwerken je opzegging automatisch met een opzegbrief. Ik wil nu mijn NS abonnement opzeggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.