Creditcards

Sommige betalingen kunnen alleen worden gedaan met een creditcard, waaronder bepaalde online aankopen, boekingen en huur (van een auto bijvoorbeeld). Daarom bieden de meeste banken een creditcard als aanvullend product bij een betaalrekening. Houd er bij het gebruik van uw creditcard rekening mee dat het u het factuurbedrag volledig schuldig bent, en dat dit wordt afgeschreven op de door de bank of creditcardmaatschappij vastgestelde creditcard incassodata.

Creditcard incassodata
Overzicht incassodata Creditcards

Zodra u gebruik wilt maken ven het gespreid betalen van uw creditcard uitgaven, ontstaat er een nieuwe vaste last op uw persoonlijke inkomsten en uitgaven balans. Het maximaal op te nemen saldo wordt dan geregistreerd bij het BKR in Tiel als krediet. Dat klinkt misschien eng, maar dat is niet erg zolang er geen betalingsachterstanden zijn. Tegen betaling van enkele euro’s via een kas-storting bij een bank, kunt u een afschrift van uw BKR-registraties aanvragen, dat vervolgens wordt opgestuurd. Bij (bijvoorbeeld) een hypotheekaanvraag wordt rekening gehouden met alle bestaande kredieten, inclusief schulden die zijn toegeschreven aan creditcards.

Creditcard Incassodata – overzicht aanbieders

Een creditcard is vaak onderdeel van een betaalrekening (of betaalpakket). Voor een opnamelimiet tot €1000,- net zoals bij roodstand, worden doorgaans geen zware kredieteisen gesteld. Als u de bestedingslimiet van uw creditcard wilt verhogen wordt er een inkomenstoets gedaan. De volgende Nederlandse banken bieden in één of meerdere betaalpakketten een creditcard aan:

Zoals u in het lijstje kunt zien, bieden niet alle Nederlandse banken een creditcard aan. Als u alsnog een creditcard wilt, dan kunt u een losse (niet bank-gebonden) creditcard aanvragen. Een voorbeeld hiervan is de ANWB-creditcard. Feitelijk is in dit geval niet de ANWB maar een bedrijf als ICS-cards (International Card Services) de creditcardmaatschappij die de administratie uitvoert.