Budget Energie

Budget Energie is een merk van Nuts Groep, een Nederlands energiebedrijf dat onder andere eigenaar is van de Nederlandse Energie Maatschappij. Budget Energie levert 100% groene stroom aan haar klanten. Het bedrijf is gevestigd in Amsterdam en is opgericht in 2008. Dat het bedrijf innovatief is, is met name te zien door de producten die je af kunt nemen en hoe je het een met het ander kunt combineren om zogenaamd kosten te besparen. Hieronder lees je meer over de aangeboden producten van dit energiebedrijf. In 2016 heeft het energiebedrijf de klanten van energieleverancier Atoomstroom overgenomen.

Budget Energie levert zowel aan particulieren als aan zakelijke klanten (alleen ZZP en MKB). De stroom die het energiebedrijf levert is helemaal groen: bijna 80% bestaat uit zonne-energie (uit Italië) en het overige deel is windenergie dat door windmolens in Nederland geproduceerd is.

Producten

Budget Energie
Voorbeeld van de website van Budget Energie met toegang tot account en productinformatie.

Het elektriciteitsbedrijf biedt inmiddels verschillende producten aan. Budget Energie biedt in principe stroom en gas aan. Maar het bedrijf biedt bijvoorbeeld ook internet & tv en een sim-only aan. In deze combinatie worden deze producten dan Budget Thuis genoemd. Het elektriciteitsbedrijf claimt op deze manier een aantrekkelijke prijs aan haar klanten te kunnen bieden. Wanneer je meer informatie over de verschillende producten wenst, kun je het beste direct contact opnemen met de klantenservice van Budget Energie. Contact opnemen kan op verschillende manieren. Particulieren kunnen de klantenservice telefonisch bereiken op 020 205 55 55. Zakelijke klanten kunnen bellen met het nummer 020 205 55 50.  Ook heeft de website een bot die de klanten in eerste instantie met eenvoudige vragen kunt helpen.

Incassodata Budget Energie

Klanten kunnen niet zelf de betaaldata kiezen bij dit energiebedrijf.  Voor alle klanten geldt de regel dat het maandelijkse termijnbedrag op de laatste werkdag automatisch wordt geïncasseerd. Je betaalt op deze manier dus altijd vooruit. Andere wijzigingen aan je contract kun je doorgeven via het MijnBudget account dat de klanten krijgen, wanneer zij zich aanmelden.

Klanten beoordelen dit bedrijf met een 6,9. Ben je het hiermee eens? Heb je opmerkingen over Budget Energie, de producten of de service? Plaats een reactie hieronder en deel jouw goede/slechte ervaringen met ons!

3 gedachten over “Budget Energie”

 1. Budget Energie houdt voor al haar klanten hetzelfde incassodatum aan. Het termijnbedrag wordt op of rond de laatste werkdag van de maand automatisch geïncasseerd.
  De incassodata in 2023 vallen op de volgende dagen:
  – Dinsdag 31 januari
  – Dinsdag 28 februari
  – Vrijdag 31 maart
  – Vrijdag 28 april
  – Woensdag 31 mei
  – Vrijdag 30 juni
  – Maandag 31 juli
  – Donderdag 31 augustus
  – Vrijdag 29 september
  – Dinsdag 31 oktober
  – Donderdag 30 november
  – Vrijdag 29 december

 2. Nederlands Centrum voor Financiële Informatie

  Voor alle klanten is de incassodatum hetzelfde. Het termijnbedrag wordt rond de eerste werkdag van de maand geïncasseerd.

  De afschrijvingsdata in 2021 zijn dus de volgende;
  – Vrijdag 1 januari
  – Maandag 1 februari
  – Maandag 1 maart
  – Donderdag 1 april
  – Vrijdag 3 mei
  – Dinsdag 1 juni
  – Donderdag 1 juli
  – Maandag 2 augustus
  – Woensdag 1 september
  – Vrijdag 1oktober
  – Maandag 1 november
  – Woensdag 1 december

 3. Goede dag
  wij hebben een vraag aan u
  via de Gemeente Bussum,heeft u een geldbedrag ontvangen,wat bestemd was voor de Heer hj pouw
  het is ongeveer tussen 25 en 28 Januari aan u overgemaakt,op bank nr
  NL86ABNA0511919131
  Wat mij verbaasd,dat u daar geen enkele melding aan ons heeft gedaan
  Het is een tegemoetkoming van de Gemeente,waar wij met smart op zitten te wachten,wat niet de fout van de Gemeente is maar van mij zelf,ik heb het verkeerd banknummer gbruikt
  U kunt waarschijnlijk begrijpen wat dat voor ons van waarde is,
  Ik verzoek u dan ook dit PER OMGAANDaan mij te willen overmaken
  op bank nr NL83INGB0002925113
  Het rare is ,als ik 1 week telaat ben met betalen direct een telefoontje kan
  verwachten,maar als er 150 euro word overgemaakt waar U geen recht op heeft horen we niets
  graag spoedig uw reactie
  vr gr hj

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.