Ørsted (Dong ENERGY)

Dong ENERGY is een Deens energiebedrijf dat tegenwoordig bekend is onder de naam Ørsted. De elektriciteitsleverancier is in 2006 ontstaan uit een fusie van 6 energiebedrijven, waaronder het Deense overheidsbedrijf DONG. Aangezien DONG vooral actief was in olie en gas en er tegenwoordig grote nadruk is op vergroening, wilde men af van de naam DONG omdat die naam teveel aan de olie- en gasactiviteiten deed denken. Eind 2017 is de naam Dong ENERGY veranderd in Ørsted.

Op dit moment is het bedrijf wereldwijd leverancier van elektriciteit en dan voornamelijk windenergie. Ook levert het bedrijf aardgas in verschillende landen. Het hoofdkantoor staat in Denemarken en het Nederlandse kantoor bevindt zich in Den Haag. Ørsted heeft 5.800 werknemers in dienst.

Producten Ørsted (Dong ENERGY)

Voorbeeld van de website van Ørsted met geschiedenis en toekomstvisie.

In Nederland biedt Ørsted momenteel geen producten meer aan. In 2014 heeft Dong ENERGY al haar klanten overgedragen aan Eneco. Dat betekent dat als u klant bent bij Eneco, de stroom door Ørsted kan zijn opgewekt. Dit hoeft uiteraard niet en maakt in principe ook niets uit. Ondanks dat Ørsted zelf dus geen producten meer aanbiedt, blijft het bedrijf wel windmolens in Nederland bouwen.

Omdat Ørsted geen producten meer aanbiedt, zijn er dus ook geen incassodata. Indien u klant bij dit bedrijf was en nu bij Eneco aangesloten bent, dan kunt u de actuele incassodata vinden op de pagina van Eneco.

Heeft u ervaringen met Ørsted en/of Dong ENERGY? Wilt u uw mening met ons delen? Plaats een reactie en deel uw goede/slechte verhalen over Ørsted met ons!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.