Essent

Essent is een energiebedrijf dat in 1999 is ontstaan uit een fusie van twee Nederlandse energiebedrijven. Op dat moment waren verschillende provincies en gemeentes eigenaar van het bedrijf. In 2009 werd het bedrijf verkocht aan het Duitse energiebedrijf RWE en daardoor werd de van oorsprong Nederlandse energieaanbieder een Duits bedrijf. Op dit moment telt het bedrijf heeft ongeveer 2.900 werknemers en het hoofdkantoor staat in ‘s-Hertogenbosch.

Sinds 2016 is Essent onderdeel van het internationale energieconcern ‘Innogy’, het grootste duurzame energiebedrijf in Europa. De naam Innogy is een samentrekking van de begrippen ‘Innovation’, ‘Energy’ en ‘Technology’. Het doel van deze energieaanbieders is dan ook om koploper te zijn op het gebied van duurzame en moderne energiediensten.

Producten Essent

Essent website screenshot
Voorbeeld van Essent website

Incassodata

De incassodatum is bij deze energieleverancier verschillend per klant. Met behulp van je ‘Mijn Essent’ account kun je zelf een en ander van je energieabonnement regelen. Zo kun je bijvoorbeeld je de hoogte van je termijnbedrag aanpassen en/of je betaalgegevens wijzigen. Ook kun je je meterstanden inzien, voor het geval je bijvoorbeeld duidelijkheid over een factuur wenst. Indien je het fijner vindt om telefonisch contact te maken met de klantenservice van Essent, dan kun je dit nummer bellen: 0800-024 45 56. Neem ook contact met de klantenservice van Essent op als je meer informatie over de producten wenst, vragen hebt of je abonnement wilt opzeggen.

Klanten beoordelen dit bedrijf met gemiddeld een 6,3. Vertel ons wat jij vindt. Ben je het hiermee eens en waarom? Plaats een reactie en deel jouw goede/slechte ervaringen met ons hieronder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.