Nederlandse Energie Maatschappij

De Nederlandse Energie Maatschappij (afgekort als NLEnergie of NLE) is een Nederlandse energieleverancier, opgericht in 2005. Het bedrijf levert elektriciteit en gas aan particuliere klanten.

Nadat in 2004 de elektriciteitsmarkt geliberaliseerd werd, ontstonden er in korte tijd verschillende energiebedrijven. Waaronder ook de NLE. In 2018 is NLE overgenomen door Nuts Groep. Nuts Groep is eigenaar van het merk Budget Energie en door de overname van NLE is Nuts Groep de vierde speler op de Nederlandse energiemarkt achter Essent, Vattenfall (voorheen Nuon) en Eneco. Het idee achter Budget Energie is om verschillende producten onder een dak aan te bieden.

Producten Nederlandse Energie Maatschappij

Nederlandse Energie Maatschappij
Voorbeeld van de website van NLE met toegang tot het persoonlijke account van de klant.

Op dit moment timmert de NLE aan de weg om naast een energiebedrijf ook een telecombedrijf te worden. Het bedrijf biedt dus twee producten aan. Als je een product wilt afnemen, kun je je aanmelden via de website.

Als klant van de Nederlandse Energie Maatschappij is het niet mogelijk om zelf een betaalmoment kiezen. De NLE hanteert voor alle nieuwe klanten dezelfde incassodatum. Enkel de allereerste termijnbedrag wordt eenmalig op een andere datum afgeschreven, afhankelijk van de startdatum van de levering.

Kleine bedrijven kunnen sinds 2011 ook bij de Nederlandse Energie Maatschappij terecht onder dan naam NLE Zakelijk. Alle stroom die NLE levert is groen en is opgewekt uit waterkracht van Scandinavische waterkrachtcentrales.

De NLE energie app

Als klant van de NLE kun je door middel van de app je dagelijks verbruik bekijken (niet mogelijk met een slimme meter) en ook kun je verschillende zaken wijzigingen, indien gewenst. Zo kun je bijvoorbeeld je termijnbedrag aanpassen of inzien hoeveel de zonnepanelen hebben teruggeleverd.

Klanten beoordelen de NLE met een 6,0. Ben je het hiermee eens?
Heb je opmerkingen over het bedrijf, de producten of de service? Plaats een reactie en deel jouw goede/slechte ervaringen met ons.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.