Nederlandse Energie Maatschappij

De Nederlandse Energie Maatschappij (afgekort als NLEnergie of NLE) is een Nederlandse energieleverancier en is opgericht in 2005. Nadat in 2004 de elektriciteitsmarkt geliberaliseerd werd, ontstonden er in korte tijd veel energiebedrijven. Waaronder dus ook de NLE. In 2018 is NLE overgenomen door Nuts Groep. Nuts Groep is eigenaar van het merk Budget Energie en door de overname van NLE is de Nuts Groep de 4e speler op de Nederlandse energiemarkt achter Essent, Nuon en Eneco.

Het bedrijf levert elektriciteit aan gas aan particuliere klanten. Kleine bedrijven kunnen sinds 2011 ook bij de Nederlandse Energie Maatschappij terecht onder dan naam NLE Zakelijk. Alle stroom die NLE levert is groen en is opgewekt uit waterkracht in Scandinavische waterkrachtcentrales.

Producten Nederlandse Energie Maatschappij

Voorbeeld van de website van NLE met toegang tot het persoonlijke account van de klant.

Op dit moment timmert de NLE aan de weg om naast een energiebedrijf ook een telecombedrijf te worden. Het bedrijf biedt dus 2 producten aan. Als u een product wilt afnemen, kunt u zich aanmelden kan via de website. Kijk op deze pagina om een overzicht te vinden van andere Nederlandse energieaanbieders.

Als klant van de Nederlandse Energie Maatschappij kunt u zelf uw betaalmoment kiezen. U dient hiervoor contact op te nemen met de klantenservice en vervolgens kunt u de incassodatum wijzigen naar een datum tussen de 1e en de 26e van de maand. Let op, de incassodatum kan maximaal twee keer per jaar gewijzigd worden!

Klanten beoordelen de NLE met een 6,0. Bent u het hiermee eens? Heeft u opmerkingen over het bedrijf, de producten of de service? Plaats een reactie en deel uw goede/slechte ervaringen met ons.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.