Nuon

De naam Nuon staat voor nu en on. Nu, de eerste twee letters van het woord nutsbedrijf, en on staat voor oost en noord. De bedrijven die uiteindelijk Nuon werden, waren namelijk meestal bedrijven uit Oost- en Noord-Nederland.

Nuon, of eigenlijk N.V. Nuon, is ontstaan in 1994 een Nederlands nutsbedrijf dat elektriciteit, aardgas en warmte produceert en levert. Het bedrijf is vooral in Nederland actief en heeft meer dan 2 miljoen klanten. Op dit moment heeft het energiebedrijf ongeveer 4.500 medewerkers en het hoofdkantoor staat in Amsterdam. Sinds 2015 is het officieel overgenomen door het Zweedse energiebedrijf Vattenfall en daardoor is de naam veranderd in Vattenfall Benelux.

Producten Nuon

Zoals u hieronder kan zien, biedt dit elektriciteitsbedrijf meer dan alleen elektriciteit. Als één of meerdere producten af wilt nemen, meld u zich dan aan via de website.

incassodata nuon
Impressie web portaal Nuon met accounttoegang en productinformatie.

Indien u op zoek bent naar andere producten of gewoon andere bedrijven wilt vergelijken. Kan dan op hier voor de overige energiebedrijven.

U kunt bij dit bedrijf op verschillende manieren betalen, maar het makkelijkst is betalen met automatische incasso. Het is gratis en u kunt zelf uw betaaldag kiezen. Als u uw incassodatum wilt veranderen, dan kunt u dat zelf online aanpassen. Zo vaak als u wilt.

Klanten beoordelen dit energiebedrijf met een 6,3. Bent u het hiermee eens? Heeft u opmerkingen over het bedrijf, de producten of de service? Plaats een reactie en deel uw goede/slechte ervaringen met ons.

Nuon opzeggen

Wilt u de diensten van Nuon opzeggen? Uw nieuwe energieleverancier kan wellicht de opzegging voor u regelen. In het geval dat geen contract afsluit met een nieuwe energieleverancier, bijvoorbeeld omdat u samen gaat wonen, of zeker wilt zijn dat de automatische incasso wordt gestopt vanwege een andere reden, kunt u gebruik maken van voorbeeldbrieven zoals die van 123 opzeggen om uw Nuon diensten stop te zetten. Er is vaak wel een minimale looptijd om rekening mee te houden.

Eén gedachte over “Nuon”

  1. Mijn inkomen wordt niet altijd netjes op tijd gestort. Daarom heb ik de incassodatum bij Nuon verplaatst van de 4e naar de 12e van de maand.

    Meestal is het geld dat ik de vorige maand had moeten ontvangen dan wel binnen en anders heb ik tijd gehad om geld voor de vaste lasten van de creditcard op te nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.