Verzekeringen

Vaak zijn verzekeringen een stille kostenpost in het huishoudbudget. Maar wat is het precies? Een verzekering is een afspraak tussen een partij, de verzekeraar en de andere partij, de verzekeringnemer. Er wordt afgesproken dat de verzekeringnemer tegen een bepaald bedrag de financiële gevolgen van een bepaald risico afdekt. Soms wordt ook het woord assurantie in plaats van verzekering gebruikt.

De betalingen worden automatisch afgeschreven en een keer per jaar, afhankelijk van het type verzekering, komt er misschien een brief of een e-mail. In tegenstelling tot huishoudelijke uitgaven zijn aanvullende verzekeringen niet tastbaar. De maandbedragen zijn vaak relatief laag, maar op jaarbasis kunnen de kosten van verzekeringen snel oplopen. Daarbij zijn sommige verzekeringen helemaal niet nodig, omdat sommige verzekeringen meer aspecten dekken dan dat de naam doet vermoeden. Soms bevat een reisverzekering ook een annuleringsverzekering en is het dus onnodig (en duur!) om daarnaast nog een aparte annuleringsverzekering af te sluiten. Ga je bijvoorbeeld nooit of zelden op vakantie? Dan is het onnodig om überhaupt een (doorlopende) reisverzekering af te sluiten.

Natuurlijk is het wel verstandig om sommige verzekeringen wel af te sluiten. Niet voor niets zijn bepaalde verzekeringen verplicht, zoals de basiszorgverzekering en een autoverzekering. Maar hoe zit het met een inboedelverzekering, een overlijdensverzekering, of het verzekeren van een nieuw gekocht apparaat? De verzekering voor je huisdier? Worden de bedragen van de polis maandelijks afgeschreven? Per kwartaal? Of misschien maar eens per jaar? Toch handig om te weten en om rekening mee te houden, want vaak worden dit soort aanvullende verzekeringen afgeschreven op een moment dat het net even slecht uitkomt. En soms krijg je als klant korting als je kiest voor een jaarbetaling in plaats van een maandelijkse betaling. Dit scheelt misschien maar een paar euro, maar uiteindelijk bespaar je wel een substantieel bedrag.

Incassodata Verzekeringen

Verzekeringen
Ongeluk zit in een klein hoekje, daarom kun je soms beter goed verzekerd zijn.

2 gedachten over “Verzekeringen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.