Pechhulp Verzekeringen

Pechhulp is hulpverlening die je krijgt, wanneer je onderweg opeens problemen hebt met je voertuig. In Nederland kennen we verschillende aanbieders van pechhulp. Zie hieronder het overzicht met een aantal aanbieders.

pechhulp ANWBANWB Wegenwacht
De ANWB Wegenwacht maakt onderdeel uit van het ANWB (Koninklijke Nederlandse Toeristenbond) lidmaatschap. De contributie wordt jaarlijks geïnd rond 20 december. Het is niet mogelijk in termijnen te betalen. ANWB Lidmaatschap Opzeggen

pechhulp Route MobielRoute Mobiel Pechhulp
Pechhulp van Route Mobiel bestaat al een poos niet meer. De pechulpaanbieder viel onder REAAL verzekeringen, maar nadat REAAL door de Nationale Nederlanden werd overgenomen, is Route Mobiel Pechhulp met haar diensverlening gestopt. De Nationale Nederlanden biedt geen pechhulpverzekering aan en is dit dan ook weggevallen na de overname.

 

Allianz Global Assistence
De premie voor de kentekengebonden Allianz Global Assistance pechhulp verzekering voor auto en / of motor wordt per jaar vooruit betaald. Dit gebeurt in de maand voor de peildatum waarop de dekking ingaat. Als er nog een bedrag openstaat zoals administratiekosten of kosten voor het incassobureau, is er geen dekking. Indien je wenst op te zeggen kun je kijken op: Allianz pechulp opzeggen.

Blij dat ik rij
Het lidmaatschap van Blij dat ik rij loopt per kalenderjaar. Het maakt dus niet uit wanneer je lid bent geworden voor de vaste jaarbijdrage. Aan het einde van het jaar krijg je een e-mail waarin de automatische incasso wordt aangekondigd. Voor informatie over het opzeggen lees je hier: Blij dat ik rij Pechulp Opzeggen.

 

Centraal Beheer
De pechhulpverzekering van Centraal Beheer levert ook buiten Apeldoorn pechhulp in Nederland of het Buitenland voor een vaste maandpremie. Het is tevens mogelijk om via de app Roadgoard direct hulp te regelen, wanneer je dat nodig hebt. Meer info over het opzeggen lees je op deze pagina: Centraal Beheer Pechhulp Opzeggen.

Pechhulp

Meestal zijn nieuwe auto’s al verzekerd van pechhulp. Met een leaseauto is de mobiele monteur waarschijnlijk ook wel inbegrepen, maar als je een wat oudere auto rijdt, is het verstandig om niet zonder pechhulp-verzekering de weg op te gaan.

pechhulpEen auto zonder fabrieksgarantie, verlengde garantie of mobiliteitsverzekering van de garage die ouder is dan drie jaar, wordt gecategoriseerd als een oude auto. Dat een auto door de APK heen is gekomen, of regelmatig in onderhoud is bij een erkende garage van de dealer, wil nog niet zeggen dat je er niet mee langs de weg kan komen te staan. Wees dus voorbereid.

De meest voorkomende pechhulp aanvragen hebben te maken met startproblemen. Hoe vaak komt het wel niet voor dat mensen hun lampen aan laten staan? Het is natuurlijk ook mogelijk om een sleepdienst of monteur te regelen als je met pech langs de snelweg staat. Dit is dan ook de reden waarom mensen voor het eerste in aanraking komen met de wegenwacht van de ANWB of een andere pechhulpdient. Bij hulp onderweg zonder dat je verzekerd bent, kan dit overigens een dure en onnodige aangelegenheid worden.