Zorgverzekering

Wanneer wordt de premie van mijn zorgverzekering afgeschreven? U heeft waarschijnlijk geen idee. Wij ook niet. Daarom gaan we op deze pagina bijhouden op welke data de premie van de basis- en aanvullende zorgverzekering wordt geïncasseerd. Het aantal zorgverzekeraars is op een of twee handen te tellen, dus het moet te doen zijn om een overzicht van incassodata op te stellen. Toch wel belangrijk, want iedereen in Nederland is verplicht een zorgverzekering (het basispakket) te nemen.

De premie van de zorgverzekering is dus een belangrijke vaste last voor ieder huishouden. Ter compensatie voor lage inkomens is er zorgtoeslag. Deze toeslag is in principe voldoende om de basisverzekering van te betalen. Het loont wel de moeite om de premies te vergelijken van de diverse zorgaanbieders. Een aanvullende zorgverzekering is lastiger te vergelijken, omdat ieder pakket weer anders is. Aan het einde van elk kalenderjaar is het mogelijk om van zorgverzekeraar te veranderen. Elke zorgverzekeraar heeft een acceptatieplicht voor het basispakket.

Goedkoopste Zorgverzekering

Gebruik de Zorgverzekering vergelijker bij het Nederlands Centrum voor Financiële Informatie om te kijken wat op dit moment de goedkoopste zorgverzekering is. De basis zorgverzekering heeft bij alle verzekeraars de zelfde dekking. Hier kunt u dus gerust de goedkoopste aanbieder uitkiezen. Alleen aanvullende verzekeringen voor bijvoorbeeld de tandarts, en fysioterapie, is de dekking wisselend.

7 gedachten over “Zorgverzekering”

  1. Bij de OHRA kon je een paar jaar geleden zelf de incassodata kiezen. Nu ik er al weer een paar jaar klant ben, hebben ze die keuze laten vallen. De incasso afschrijvingen zijn nu meestal de 1e van de maand. Soms tussen 1e en 6e van de maand.

    Volgens de klantenservice is dat gewijzigd omdat al die verschillende incassodata duurder was dan voor iedereen de zelfde datum. Komt die datum niet goed uit, dan kun je bij de bank elke maand de incasso weigeren en zelf een overboeking doen op een andere datum.

    Daarvoor kun je een acceptgiro gebruiken die samen met een nette herinneringsbrief wordt toegezonden. Of je neemt alle gegevens over van de geweigerde incasso en doet een overboeking via internet bankieren.

    1. De premie van Unive Zekur werd het afgelopen jaar (2013) afgeschreven op;

      28 januari, 27 februari, 27 maart, 30 december, 26 april, 27 mei, 26 juni, 27 juli, 27 augustus, 27 september, 29 oktober, 28 november en op 30 december.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.