Staatsloterij

De Staatsloterij is de oudste en grootste loterij van Nederland en had een totale omzet van € 889,7 miljoen in 2009. De loterij bestaat sinds 1726, maar toen heette het nog de Generaliteitsloterij. Je kunt een losse staatslot kopen, maar je kunt ook voor een abonnement kiezen. Hoe zit het met de incassodatum van de Staatsloterij wanneer je een abonnement hebt? Wil je de incassodatum wijzigen of je Staatsloterijabonnement opzeggen? Lees hieronder wat de mogelijkheden zijn.   

staatsloterij

Incassodatum Staatsloterij

De Staatsloterij incassodatum valt niet altijd op dezelfde dag. Er wordt aangegeven dat de loterij ongeveer zeventien dagen voor elke trekking de inleg per automatisch afschrijft. Dit betekent dat je de incassodatum niet kunt wijzigen wanneer je meespeelt met de Staatsloterij. Bij elke incasso wordt er een incasso ID en je abonnementsnummer bij de loterij vermeld. Wat je wel eventueel kunt wijzigen is het aantal loten waarmee je meespeelt. Om dit te wijzigen dien je in te loggen op je persoonlijke Mijn Omgeving bij de loterij. De incassodata van de meespelende loten, blijven echter ongewijzigd. Dit blijft dus 17 dagen voor elke trekking. 

Opzeggen Staatsloterij

Je kunt opeens te maken hebben met een dringende waardoor je ervoor kiest om bepaalde terugkerende automatische incasso’s nogmaals te overwegen. Wil je het Staatsloterijabonnement opzeggen? Dan kun je dit op verschillende manieren doen afhankelijk van wat je belangrijk vindt. De Staatsloterij geeft haar klanten de volgende mogelijkheden om het abonnement te stoppen.

Telefonisch opzeggen Staatsloterij

Wil je je abonnement zo snel mogelijk opzeggen? Dan kun je dit het beste telefonisch doen. Door de klantenservice van de loterij te bellen op, 070  –  550 08 06  kun je je lidmaatschap gelijk opzeggen. Je kunt dit van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot en met 21:00 doen. 

Opzeggen per email

Als je de Staatsloterij schriftelijk wilt opzeggen, kun je dit niet per e-mail doen. Wel geeft de Staatsloterij je de mogelijkheid om je abonnement door middel van een brief, verzonden met de normale post, op te zeggen. Vermeld in je brief je Naw-gegevens, je e-mailadres die bekend is bij de loterij, je telefoonnummer en de duidelijke boodschap: Opzeggen abonnement Staatsloterij.

Online opzeggen

Maak je liever gebruik van het online formulier om je abonnement op te zeggen, dan kun je dit via de website doen. In het formulier dien je goed op te letten dat je de goede loterij, in dit geval de Staatsloterij kiest om op te zeggen. Hiernaast dien je ook je klantnummer in te vullen. Zorg dus dat je deze bij de hand hebt wanneer je online gaat opzeggen. Je klantnummer kun je terugvinden in elke e-mail die je van ze ontvangt, in elke brief en is ook te zien op de maandelijkse afschrijvingen op je bankafschrift. 

Heb je of had je een abonnement bij de Staatsloterij? Of heb je iets te zeggen over de incassodatum van deze loterij? Deel dan hieronder je goede/slechte ervaringen met ons.