Mikrogids opzeggen

Je Mikrogids opzeggen kan makkelijker dan je denkt! Lees hieronder de verschillende manieren en mogelijkheden om je Mikrogids abonnement snel en eenvoudig op te zeggen. Mikrogids is een klein vierkant zwart-wit programmagids van de Nederlandse Katholieke Radio Omroep (KRO) dat wekelijks verschijnt. Wanneer je de Mikrogids om welke reden dan ook niet meer wenst te ontvangen, moet je het opzeggen. Het maakt weinig uit welke methode je kiest om je Mikrogids televizier op te zeggen. Waar je rekening mee moet houden is de opzegtermijn. Indien je een Mikrogids abonnement voor onbepaalde tijd hebt, kun je dit op elk moment opzeggen. Heb je op het moment een actieabonnement, dan kun je pas aan het einde van de actie je abonnement opzeggen

Mikrogids opzeggen via telefoon

De snelste manier, is je Mikrogids abonnement opzeggen per telefoon. Erg belangrijk is dat je dan je abonneenummer klaar hebt liggen. Bel met de Mikrogids klantenservice door te bellen naar 035 – 672 68 80 en geef telefonisch aan dat je je abonnement op de tv gids wenst te stoppen.

Opzeggen via email 

Hoewel bijna alles tegenwoordig via email gaat, kun je je Mikrogids abonnement niet met een simpele mail beëindigen. Indien je je lidmaatschap beslist niet telefonisch wenst te stoppen, kun je het beste kiezen om dit via de digitale opzegformulier te doen. Om gebruik te kunnen maken van de digitale opzegformulier dien je een Mijn Mikrogids account te hebben. Door simpelweg in te loggen in je account, kun je abonnement bij Mikrogids beëindigen.

Mikrogids opzeggen bij overlijden

Misschien moet je in verband met overlijden namens iemand de Mikrogids abonnement beëindigen. In dit geval kun je het beste bellen met de klantenservice op telefoonnummer 035 – 672 68 80. Hou er rekening mee dat er naar een abonneenummer, postcode en huisnummer gevraagd kan worden. Ook een akte van overlijden kan nodig zijn, indien betrokkene bijvoorbeeld gebruik maakte van een actie die gebonden is aan een bepaalde termijn. 

Incassodata Mikrogids

Je kunt je Mikrogids lidmaatschap per jaar of per half jaar betalen. Standaard hanteert Mikrogids een betaalperiode van een jaar aan. Er bestaat dus geen vaste incassodata voor je Mikrogids abonnement. In principe geschiedt de betaling voor je Mikrogids abonnement via een automatische incasso. Wanneer je online abonnee wordt, kun je ervoor kiezen om via iDEAL te betalen, maar de volgende abonnementsperiode zal dan wel automatisch geïncasseerd worden. Het is niet meer mogelijk om met een acceptgiro te betalen, daar deze betaalmogelijkheid per juni 2023 niet meer mogelijk zal zijn in Nederland.

Deel jouw ervaring met ons! Laat ons hieronder in de reacties weten hoe je de Mikrogids abonnement hebt opgezegd.