Wakker Nederland opzeggen

Hoe kun je het makkelijkst je lidmaatschap bij Wakker Nederland opzeggen? Je kent het wel. Je wilt opzeggen, maar vindt allerlei andere informatie waar je eigenlijk niet naar op zoek was. Hieronder lees je de verschillende manieren waarop je je Wakker Nederland abonnement kunt opzeggen. Wakker Nederland wordt vaak ook als WNL aangeduid, maar betekent sinds 2020 ‘Wij Nederland’. WNL is een publieke omroep die in 2009 is opgericht en het richt zich voornamelijk op de politiek. Wanneer je het lidmaatschap bij Wakker Nederland wenst op te zeggen, dien je in elk geval rekening te houden met een opzegtermijn van 30 dagen. Wil je het Wakker Nederland abonnement beëindigen in verband met een overlijden? Dan is deze informatie ook handig voor jou. Of je het zowel telefonisch als schriftelijk kunt opzeggen, lees je in de volgende paragrafen. 

Wakker Nederland opzeggen per telefoon

Het is niet mogelijk om je lidmaatschap bij Wakker Nederland per telefoon op te zeggen. Het telefoonnummer dat op de website vermeld staat wordt niet hiervoor gebruikt. Indien je het lidmaatschap bij Wakker Nederland wenst te beëindigen kun je dit alleen schriftelijk doen.  

Opzeggen via email

Bij Wakker Nederland kun je je lidmaatschap via email opzeggen. Doe dit door een opzegbrief te sturen naar ledenservice@omroepwnl.nl. Beschik je niet over een e-mailadres, dan kun je je opzegbrief ook via de normale post versturen naar WNL Ledenservice, Postbus 625 7000 AP Doetinchem. Erg belangrijk is dat je lidmaatschapsbeëindiging verwerkt kan worden. Zorg er hierom voor om duidelijk het lidmaatschapsnummer en je naw-gegevens te vermelden. Vraag altijd naar een bevestiging, zodat je in de toekomst een bewijs hebt van je opzegging. 

Wakker Nederland opzeggen bij overlijden

Het zijn zaken waar we liever niet mee bezig zijn en toch moet iemand het doen. Wanneer je namens een goede kennis of familielid in verband met overlijden het lidmaatschap bij Wakker Nederland moet opzeggen, kun je vast wat hulp gebruiken. In de algemene voorwaarden Lidmaatschap Vereniging WNL staat vermeld dat het lidmaatschap bij Wakker Nederland door overlijden van het lid beëindigt. Geef het overlijdensbericht schriftelijk door via e-mailadres ledenservice@omroepwnl.nl of per post: WNL Ledenservice, Postbus 625 7000 AP Doetinchem. Op deze manier kan het abonnement per direct worden beëindigd. 

Incassodata Wakker Nederland

De contributie voor het Wakker Nederland lidmaatschap wordt een keer per jaar automatisch geïncasseerd. Dit betekent dus dat Wakker Nederland niet met specifieke incassodata werkt, waarop de contributie wordt afgeschreven. Er wordt alleen de betaaloptie per automatische incasso genoemd. 

Wat is jouw ervaring met het opzeggen van je Wakker Nederland abonnement? Vertel het ons in de reacties hieronder!