Bericht vaste lasten februari 2019

De maand februari is alweer bijna ten einde, maar voordat er een nieuwe maand aanbreekt hebben we hierbij eerst nog het maandbericht van februari met informatie over de incasso’s van deze maand.

Incassodata februari 2019

Deze maand hebben wij hard gewerkt om alle betaal- en incassodata te updaten. Dat betekend dat u nu op alle toepasbare pagina’s de actuele incassodata van 2019 kunt vinden. Helaas kunnen wij u niet de actuele data van alle incasso’s geven, omdat verschillende instanties en bedrijven, aparte regels omtrent betalingen hanteren.

En voorbeeld is de incasso van de huur of hypotheek. De incassodata hiervan is persoonlijk afgesproken en daarom kunnen wij u deze data niet geven. Hetzelfde geldt voor verzekeringen, hoewel deze vaak aan het eind van de maand afgeschreven, kunnen wij geen precieze afschrijfdata noemen. De incassodata hangen namelijk af van de verzekeraar, type verzekering en persoonlijke keuze. Indien u de precieze data wel wilt hebben, dan dient u rechtstreeks contact op te nemen met de betreffende instantie of organisatie.

U dient er tevens rekening mee te houden dat niet alle incasso’s even vaak worden afgeschreven. De rekening van de creditcard wordt in principe maandelijks afgeschreven, terwijl het collegegeld eenmalig, halfjaarlijks of per kwartaal wordt geïncasseerd. Let hier goed op zodat u niet onverwacht een saldotekort heeft.

Energie

De incassodata is niet bij elke energieleverancier gelijk. Bij, bijvoorbeeld, Eneco en Nuon kunt u zelf de betaaldata kiezen. Indien u klant bent bij Greenchoice, dan wordt het maandbedrag rond de 6e van de maand geïncasseerd. Indien u niet voldoende saldo heeft, of als de incasso om een andere reden niet lukt, dan wordt rond de 26e nogmaals geprobeerd of het bedrag afgeschreven kan worden. Meer informatie over energiebedrijven is op deze pagina te lezen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.