Bericht vaste lasten mei 2018

De maand mei is alweer begonnen en het klimaat wordt alsmaar meer zomers. Ook vorige maand is de website verder geüpdatet en dit zal de volgende maanden doorgaan. De pagina’s van energieleveranciers, zijn helemaal up to date en u kunt daar dus de meest actuele incassodata vinden, onder deze pagina’s vallen onder andere de pagina’s van 3 grootste Nederlandse energieleveranciers, EssentNuon en Eneco. Bij deze leveranciers kunt u zelf de incassodata kiezen (en later eventueel aanpassen). Er zijn dus geen vaste data waarop de energierekening wordt geïncasseerd.

Aankomende donderdag, 10 mei, heeft de werkende Nederlander een vrije dag, het is dan namelijk Hemelvaartsdag. Aangezien het langzaam echt zomer begint te worden is de kans groot dat u binnenkort ook een feestje heeft (of misschien wel zelf geeft) zoals een tuinfeest, bruiloft of barbecue. Soms wordt er dan verwacht dat u een cadeautje of iets dergelijks meeneemt, het is dan belangrijk om hier altijd wat geld voor apart te hebben gezet. Iets wat u kan helpen bij dit, is een persoonlijke financiële balans. Dan heeft u al uw geldzaken in één overzicht waarmee u uw financiële welzijn in zeven stappen kunt berekenen. Wilt u ook een frisse kijk op geldzaken? Klik dan hier.

Incassodata mei 2018

Zoals elke maand zult u deze maand waarschijnlijk ook nieuwe rekeningen krijgen. Meestal worden openstaande rekeningen automatisch van uw bankrekening afgeschreven (meestal aan het einde van de maand) maar dit kan natuurlijk ook in het begin of in het midden van de maand gebeuren. Wat wel aan het einde van de maand wordt afgeschreven is de motorrijtuigenbelasting of wegenbelasting. Alhoewel deze belasting per tijdvak van drie maanden wordt berekend, verschilt de aanvang van dit tijdvak. Als u per maandelijkse incasso betaalt, wordt het maandbedrag rond de 28e afgeschreven.

Van dit soort incasso’s krijgt u in principe geen herinnering, daarom dient u er altijd voor te zorgen dat u voldoende saldo op uw bankrekening heeft. Klik hier voor meer informatie over de motorrijtuigenbelasting . Als u meer wilt weten over de incassodata van andere bedrijven, bijvoorbeeld de abonnementskosten van uw krant of sportschool,  dan kunt u altijd contact opnemen met de klantenservice van het desbetreffende bedrijf of instantie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.