Bericht vaste lasten juni 2018

De zomer staat voor de deur, het is namelijk juni! Het zomerse weer staat garant voor leuke tuinfeestjes en gezellige barbecues. Er moet hier natuurlijk wel geld voor zijn. Naast inkomen, uit salaris of uitkering, dat u maandelijks ontvangt, moeten er  zoals elke maand ook deze maand weer rekeningen worden betaald, zoals huur/hypotheek en stroom en gas. Bij sommige bedrijven kunt u zelf kiezen wanneer de bedragen van uw rekening worden afgeschreven, maar soms kan dit ook niet. Het is altijd belangrijk om te weten wanneer, wat en hoeveel er wordt afgeschreven. Dit, zodat u er zeker van bent dat er genoeg geld op uw rekening staat en overige problemen te vermijden.

Volgende week zondag, zondag 17 juni, is het Vaderdag. Dit is vaak niet alleen een leuke dag om met je familie samen te zijn, maar als vader wordt er natuurlijk ook een cadeautje verwacht. Het is fijn als hier wat geld voor beschikbaar is. Om te zorgen dat u wat geld achter de hand heeft, is het niet alleen belangrijk om niet teveel uit te geven, maar het is nog belangrijker om inzicht in uw financiën te hebben zodat er de mogelijkheid is om wat geld achter de hand te houden.  Iets wat u kan helpen bij dit, is een persoonlijke financiële balans. Klik hier voor meer informatie over een dergelijke balans.

Incassodata juni 2018

Een steeds populair wordende manier om te betalen is met creditcard. Een creditcard wordt wereldwijd geaccepteerd, veel eenvoudiger en vaker dan een reguliere pinpas. Toch heeft nog niet iedereen in Nederland een creditcard, dit komt omdat het eigenlijk een soort van lening is.

In principe worden alle betalingen die u met de kaart doet verzameld en aan het einde van de maand in één keer van uw rekening afgeschreven. Helaas is het wel zo dat niet iedereen automatisch recht heeft op een creditcard. Nederlandse banken vereisen dat u een bepaald inkomen heeft om er zeker van te zijn dat u maandelijks op tijd de creditcardrekening kan voldoen. Bij veel banken wordt deze rekening aan het einde van maand afgeschreven, dat ligt aan uw bank. Bij de ING Bank worden, bijvoorbeeld, de creditcardrekeningen rond de 3e of 4e van de maand afgeschreven, dit is dus aan het begin van de maand.

Wat waarschijnlijk ook deze maand wordt afgeschreven, als u voor maandelijkse betaling heeft gekozen, is de zorgverzekering (en wellicht andere verzekeringen, zoals de reis- of de rechtsbijstandverzekering). Deze incasso’s worden in principe automatisch afgeschreven en u krijgt hier dus geen herinnering van. Het is dus belangrijk dat er genoeg saldo op uw bankrekening staat om deze premie’s te kunnen betalen. Heeft u vragen over lopende incasso’s? Dan kunt u altijd contact opnemen met uw bank. Die kunt u ook contacteren om een incasso op te zeggen of te blokkeren.  Voor meer informatie over verzekeringen, kunt u hier klikken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.