Bericht vaste lasten mei 2019

Een nieuwe maand is begonnen, het is namelijk alweer mei. Ook deze maand weer een maandbericht met belangrijke incassodata. Zoals elke maand worden er ook deze maand weer een aantal belangrijke incassodata van vaste lasten uitgelicht. Deze maand zijn er, naast Hemelvaartsdag, geen grote feestdagen.

Incassodata mei 2019

De afschrijvingsdata van de vaste lasten zullen voor de meeste mensen geen leuke dagen zijn, maar het is wel belangrijk om deze data in de gaten te houden. Aangezien de meeste vaste lasten automatisch afgeschreven worden, is het belangrijk om te zorgen dat u voldoende saldo op uw bankrekening(en) heeft. Zo voorkomt u dat de afschrijving mislukt en u, uiteindelijk, in de schulden komt. Als uw inkomsten en uitgaven redelijk dicht bij elkaar liggen, kan het verstandig zijn om vooruit te plannen. Zo weet u wanneer u hoeveel saldo heeft en wat u dus u kunt geven.

Energie

Energie, vooral gas en elektriciteit, zijn zeer belangrijk voor een huishouden. Het zijn misschien wel de belangrijkste bronnen na water. In Nederland kunt u elektriciteit en gas afnemen bij veel verschillende energiebedrijven. Elk bedrijf incasseert het maandbedrag op een ander moment en helaas zijn niet alle incassodata bekend. Indien u de precieze incassodata wilt weten, dan raden wij u aan om contact op te nemen met uw energieleverancier. Ook kunt u de betaaldata vaak in de online omgeving van het desbetreffende bedrijf vinden. Voor meer informatie over energiebedrijven en een overzicht van Nederlandse energiebedrijven kunt u hier klikken.

Hypotheek

Het merendeel van de mensen heeft een lopende hypotheek of betalen huur. Veel mensen hebben hun hypotheek bij een bank lopen, maar natuurlijk is het ook mogelijk om een hypotheek bij een financiële dienstverlener af te sluiten. Elke bank hanteert andere incassodata met betrekking tot de hypotheekbedragen. ING, bijvoorbeeld, heeft afgelopen donderdag het maandbedrag afgeschreven. ABN AMRO schrijft het maandbedrag altijd op de eerste werkdag van de volgende maand af. Dus op woensdag 1 mei is de hypotheek van maart afgeschreven. Voor de hypotheek incassodata die op u van toepassing zijn, kunt u het beste contact opnemen met uw hypotheekverstrekker. Meer informatie over hypotheken kunt u op deze pagina vinden.

Wilt u alle incassodata bekijken? Dan kunt u op deze link klikken. U komt vervolgens op onze homepage waar u informatie over alle andere vaste lasten kunt vinden. Als u vragen of opmerkingen heeft dan kunt u hieronder een reactie plaatsen.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.