Bericht vaste lasten november 2018

De wintertijd is ingegaan en pepernoten, chocoladeletters en ook kerstdecoratie zijn weer volop verkrijgbaar. Het kan niet anders, november is in volle gang. De afgelopen maand hebben we weer hard gewerkt en zijn weer verschillende pagina’s aangemaakt op onze website. Ook zijn verschillende pagina’s geüpdatet. Het wordt dus steeds gemakkelijker om bepaalde incassodata te vinden. De komende maanden blijven we doorgaan en hopen we de website verder te kunnen uitbreiden.

Zaterdag 17 november zal de sint weer in Nederland aankomen en dat betekent dat het feestseizoen binnenkort echt van start gaat. Officiële vrije dagen zijn er deze maand niet, maar die zullen er volgende maand wel genoeg zijn. Sinterklaas betekent dat het tijd wordt om sinterklaascadeaus te kopen. Maar misschien heeft u ook wel een feestje. Om er zeker van te zijn dat u voldoende geld heeft voor cadeautjes is het belangrijk om altijd een bedrag apart te zetten. Wat deze en volgende maand kan helpen is om alle kosten vooruit te plannen.

Incassodata november 2018

Een nieuwe maand betekent ook nieuwe rekeningen die betaald moeten worden. Veel rekeningen worden aan het einde van de maand automatisch afgeschreven, maar soms gebeurt dit ook aan het begin of in het midden van de maand. Zorg daarom dat weet welke afschrijvingen wanneer plaatsvinden. Dit voorkomt niet alleen onaangename verassingen maar voorkomt ook betalingsachterstanden en rood staan.

Bij abonnementen, van bijvoorbeeld sportscholen en kranten, is het tegenwoordig heel gewoon dat de abonnementskosten via automatische incasso betaald worden. U krijgt niet altijd een herinnering voordat de afschrijving plaatsvindt. Zorg dat u daarom altijd zelf weet wanneer bepaalde bedragen worden geïncasseerd. U kunt deze data bijvoorbeeld noteren in een huishoudboekje.

Tot slot nog even een paar incassodata. Energieleveranciers incasseren op verschillende momenten, Greenchoice incasseert bijvoorbeeld in het begin van de maand, ronde de 6e, terwijl andere energiebedrijven juist aan het einde van de maand de rekeningen incasseren. Kijk voor alle Nederlandse energiebedrijven op deze pagina. De afschrijvingen van creditcards is ook erg verschillend. De ING, bijvoorbeeld, incasseert de openstaande creditcardrekening op de 3e of 4e van de maand. Dit hangt af van het soort creditcard. De Rabobank schrijft juist aan het einde van de maand het creditcardbedrag af, zo tegen de 28e. Klik hier voor een overzicht van alle creditcards die Nederlandse banken aanbieden.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.