Bericht vaste lasten oktober 2018

Het is alweer oktober, dan betekent dat de nachten langer worden, de bomen kaler worden en dat het buiten kouder wordt. Oktober betekent natuurlijk herfst en herfst betekent herfstvakantie. En eind deze maand is het inderdaad herfstvakantie. Eerst is regio Zuid en de week daarna zijn regio’s Noord en Midden aan de beurt. Of u nu op vakantie gaat deze herfst of dat u thuisblijft, het is waarschijnlijk dat u deze maand dus meer geld kwijt bent dan dat u in een normale maand kwijt bent.

Incassodata oktober 2018

Zoals u waarschijnlijk zelf al gemerkt heeft: het wordt weer kouder. Dat betekent dat, vooral in de vroege koude ochtend, de verwarming soms aangezet moet worden. En dit kost natuurlijk energie. Ook het ‘s avonds eerder donker worden heeft als gevolg dat u eerder lampen aan moet doen en ook dit kost stroom. Stroom is een vaste last en vaak zult u de elektriciteitsrekening per maand moeten betalen. De precieze betaaldatum hangt af van uw energiebedrijf en ook van de (gekozen) betalingsmethode. Greenchoice incasseert bijvoorbeeld op de 6e van de maand de energierekening, bij Eneco kunt u als klant helemaal zelf de incassodatum bepalen. Voor meer informatie over deze en andere energiebedrijven kunt deze pagina raadplegen.

Ook zult u deze maand weer huur/hypotheek moeten betalen, indien u zelf geen afgelost huis bezit natuurlijk. De precieze incassodata verschilt per persoon, indien u hier dus vragen overheeft dient u contact op te nemen met uw hypotheekverstrekker of uw verhuurder. Als algemene regel kunt u ervan uitgaan dat u dit bedrag aan het begin van de maand moet betalen. Dit is zo bepaald omdat het dan zeker is dat het salaris uitbetaald is. Kijk voor meer informatie over huur op deze pagina.

Ten slotte, willen wij u erop attenderen dat de herfstvakantie er aankomt. Het kan zij dat u op vakantie gaat of een dagje uit gaat naar een museum of pretpark. Het kan slim zijn om een reisverzekering en/of annuleringsverzekering af te sluiten. Indien u voor nare verassingen komt te staan, bent u vaak financieel gedekt. Lees altijd goed de polisvoorwaarden door voordat u daadwerkelijk een verzekering afsluit. Klik hier voor meer informatie over verzekeringen.

 

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.