Incasso bericht november

In het maandelijks Incassobericht krijgt u een gepersonaliseerde melding van de automatische incasso’s die binnenkort worden uitgevoerd, zodat u precies weet wat er wanneer wordt afgeschreven.

Ging het maar zo… In uw online account voor internetbankeren van uw bank (Of het nu ING is, of Rabobank, ABN-AMRO, KNAB, maakt niet uit) is het lastig om een overzicht van automatische incasso’s te vinden. Laat staan dat u deze gemakkelijk aan of uit kunt zetten, of dat er precies wordt aangegeven wanneer de volgende incassobatch wordt uitgevoerd. Zou het niet handig zijn, als u een email of sms krijgt met het overzicht van incassodata van deze maand?

Met deze website incassodata proberen we dit concept verder uit te werken. Het begint met het verzamelen van gegevens over afschrijvingen. Wij hebben geen toegang tot uw gegevens van de bank, hoewel sommige banken dit soort gegevens proberen te verkopen, is dat geenszins de bedoeling. Het gaat er om dat u inzicht kunt krijgen in uw uitgaven, zodat u weet wat er wanneer wordt afgeschreven, dat is alles.

Het is natuurlijk voor bijvoorbeeld incassobureau’s ook handig om te weten wanneer bepaalde (grote) schuldeisers bedragen mogen incasseren, zodat zij mekaar voor kunnen zijn, maar voorlopig gaan we uit van u, als consument. We gaan dus geen data kopen, of erger, maar vragen om met ons en de medebezoekers van deze website te delen wanneer uw vaste lasten worden afgeschreven. Op deze manier, worden voor iedereen die daar belang bij heeft, de incassodata transparant. Want waarom zouden die geheim of slecht toegankelijk moeten zijn?

Een aantal banken en grote instellingen geeft al het goede voorbeeld door haar incassodata te publiceren, maar er kunnen er nog vele volgen!

Incasso november

Dat is het idee. Heeft u vaste lasten die nog niet op deze site staan? Laat het dan hier weten. Voor onder andere bovenstaande uitgaven kunt u nu al aangeven wanneer de automatische afschrijvingen plaatsvinden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.