Kosten Zorgverzekering 2015

Ziekekosten kosten zorgverzekering 2015Ziektekosten kunnen een flink deel van uw maandelijks budget opeisen. Onverwachte ziektekosten zijn nooit leuk, maar er zijn ook nog altijd de vaste maandelijkse incasso’s van uw zorgverzekering. Misschien kunt u nu besparen op de premie van uw zorgverzekering. Wist u trouwens dat ziektekosten zoals vervoer van en naar ziekenhuis, behandelingen en medicijnen die niet vergoed worden door uw zorgverzekering (niet-vergoede zorgkosten) aftrekbaar kunnen zijn van uw inkomsten voor de belasting? Bewaar daarom bewijzen van al uw ziekte-gerelateerde uitgaven, ook als u voor iemand anders zorgt kunt u recht hebben op bepaalde aftrekposten.

Basis- en aanvullend pakket

Volgens de zorgverzekeringswet is iedereen verplicht verzekerd via de basiszorgverzekering. Dit is een bij wet vastgesteld pakket aan zorg die iedere zorgverzekeraar moet aanbieden. Elk jaar kunt u aan het einde van het jaar van zorgverzekering wisselen. De zorgverzekeraars hebben een acceptatieplicht, ook als u chronisch (langdurig) ziek of gehandicapt bent. Het loont om nu de premies van de verplichte zorgverzekering te vergelijken, want als u verzekerd blijft bij dezelfde aanbieder, loopt de maandelijkse premie vaak ongemerkt op. Bent u nooit ziek, dan bent u zowiezo het beste uit met de goedkoopste zorgverzekering. Als u recht heeft op zorgtoeslag, bent u netto niets kwijt aan zorgkosten. Verwacht u in 2015 bepaalde ziektkosten (zoals het plaatsen of vervangen van een kroon bij de tandarts, een beugel voor uw kind, fysiotherapie of bijvoorbeeld hulp bij een kinderwens) dan kunt u een hiervoor geschikt aanvullend pakket nemen voor 2015, dat deze speciefieke zorgkosten vergoed. Let wel op, soms bent u goedkoper uit als u gewoon zelf dereglijke eenmalige kosten betaald. Veel mensen nemen een aanvullend pakket met voor een bepaalde beandeling, maar vergeten deze op te zeggen voor het volgende kalenderjaar. Nu is het moment om overbodige pakketten op te zeggen.

Welke zorgverzekering is de beste of goedkoopste in 2015?

Zoals hierboven al gesteld kunt u het beste de goedkoopste zorgverzekering nemen als u verwacht geen of weinig ziektekosten te maken (minder dan het verplichte eigen risico). Het eigen risico voor ziektekosten in 2015 is € 375,-. Denkt u in 2015 minder dan €375,- aan ziektekosten uit te geven? Dan neemt u de goedkoopste basiszorgverzekering; AnderZorg van Menzis. Anderzorg is al enkele jaren op rij de voordeligste zorgverzekering.

Verwacht u dat uw niet vergoede ziektekosten tussen de €375,- en de jaarpremie van een aanvullend pakket zijn in 2015? Dan kunt u het beste zelf uw niet vergoede (bijzondere) ziektekosten betalen. De extra premie van een aanvullend pakket is 900 euro per jaar bij een extra maandbedrag van €75,-.

Zijn uw zorgkosten in 2015 naar verwachting meer dan de premie van een aanvullend pakket? Dan loont het om een extra verzekering af te sluiten bovenop de verplichte basiszorgverzekering. U kunt gebruik maken van onderstaande vergelijkingssites om te berekenen welk pakket het voordeligst voor u uitpakt.

Vergelijkingssites

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.