Automatische Incasso Wegenbelasting

Mislukte automatische incasso Wegenbelasting

De Belastingdienst heeft een Nieuwsbericht dat geplaatst was in de categorie Thema Overstijgend Nieuws weer offline gehaald. En dat is Nieuws. Wij willen namelijk weten wanneer er geld wordt afgeschreven. Als dit dan niet op de afgesproken datum gebeurd, is het fijn om te weten waarom. Noodzakelijk zelfs, om een goed financieel plan te maken.

Foutmelding

Het gaat om een bericht over de motorrijtuigenbelasting dat op deze url stond:

//www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/themaoverstijgend/nieuws/automatische_incasso_motorrijtuigenbelasting

Er staat nu een foutmelding:

motorruituigenbelasting

Technische Storing of Menselijke Fout

Wat stond er nu precies in dit bericht van 2 maart?

Door een storing kan het voorkomen dat er nog geen automatische incasso voor de motorrijtuigenbelasting van uw bankrekening is afgeschreven.

Door een technische storing bij verschillende banken zijn de automatische incasso’s van vrijdag 27 februari niet volledig verwerkt.

We zorgen ervoor dat de incasso uiterlijk donderdag 5 maart alsnog wordt afgeschreven.

Een technische storing, ok dat kan gebeuren, maar bij verschillende banken tegelijkertijd? Dat lijkt mij sterk. Dat doet eerder denken aan een menselijke fout bij de belastingdienst. Misschien dat het bericht daarom wel is verwijderd.

Update

Het bericht is wel bereikbaar via een ander url, mogelijk is het verplaatst. Het blijft een vreemde uitleg dat er een stroing was bij verschillende banken, op hetzelfde moment.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.