Herfinanciering bestaande lening

herfinanciering

Wie een lening afsluit heeft daardoor de beschikking over wat extra financiële middelen. Een lening brengt echter wel wat verplichtingen met zich mee, betalingsverplichtingen om precies te zijn. Niet voor niets wordt er bij het verstrekken van een lening altijd gewaarschuwd: “Geld lenen kost geld!” Dat een lening, inclusief rente, moet worden afgelost, daar komt u niet onderuit, maar dat uw huidige lening waarschijnlijk tegen gunstigere voorwaarden opnieuw kan worden gefinancierd, hebt u zich daar al eens in verdiept?

Niet voor niets wordt er bij het aangaan van een lening altijd gewaarschuwd dat geld lenen geld kost!

Herfinancieren via hypotheek

herfinanciering leningVrijwel iedereen die een eigen woning heeft gekocht doet dit door gebruik te maken van een hypothecaire lening, kortweg hypotheek. De hypotheek wordt afgesloten bij de bank of bij een gespecialiseerde hypotheekverstrekker. Het onroerende goed (de woning) geldt bij deze overeenkomst als onderpand. Het bijzondere aan een hypotheek is dat u de hypotheekrente, in de politiek vaak aangeduid met de term “het H-woord”, mag aftrekken van de aftrekken van de belasting. Tot ongeveer 15 jaar geleden gold dit ook voor een consumptief krediet, want tot 2001 mocht men de rente die betaald werd over dit type lening ook aftrekken. Tegenwoordig niet meer, en juist daarom kan het heel gunstig zijn om een lening opnieuw te financieren in een hypotheek. Op die manier kan er een behoorlijk bedrag aan rente bespaard worden. Wel is het slim om al direct te beginnen met aflossen op het moment dat een lening (bijvoorbeeld een consumptief krediet) geherfinancierd wordt in een hypotheek.

Schulden herfinancieren

Een andere manier om herfinanciering van schulden mogelijk te maken is door gebruik te maken van een zogenaamde peer-to-peerlening. Dit is een werkwijze die vaak wordt gebruikt. U sluit in dat geval een krediet af waarbij er een aantal gunstige voorwaarden worden bedongen. Hierbij kunt u denken aan een langere looptijd, en daardoor een lagere rente. Met het bedrag van de afgesloten peer-to-peerlening is het vervolgens de bedoeling om de al bestaande lening af te lossen. Deze bestaande leningen hebben meestal een hoger rentetari9ef dan de peer-to-peerlening, en wanneer u die af kunt lossen bent u dus van dat hoge tarief verlost.

Informatie over lenen en herfinancieren

Zoals bij eigenlijk alle financiële producten is ook het herfinancieren van een lening een handeling die voor een leek nogal ingewikkeld is. Juist bij ingewikkelde financiële beslissingen is het daarom heel belangrijk om voldoende financieel advies in te winnen. Dit kan bij een bank of een financiële dienstverlener. Deze partijen geven hun advies echter niet gratis. Wilt u informatie gratis en voor niets inwinnen, kijkt u dan eens op www.geld24.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.