Spotify

Je hebt het vast wel eens gezien of er over gehoord, Spotify is een van de meest populaire muziekdiensten van de wereld. Over heel de wereld hebben er miljoenen mensen een abonnement op de dienst en het bedrijf blijft maar groeien. Met Spotify kun je online muziek downloaden en beluisteren zonder dat je de CD hoeft te kopen. Er is een enorme database met super veel muziek en artiesten. Zo hoef je dus niet illegaal te downloaden om aan je muziek te komen, Spotify is namelijk compleet legaal. Je vraagt je misschien af, hoe kan het dat deze dienst zo goedkoop muziek aanbiedt? De inkomsten worden gegenereerd door tussendoor reclames uit te zenden. Als je tien euro per maand (normaal abonnement, er zijn ook anderen) betaalt, kun je gebruik maken van allerlei privileges zoals het stopzetten van de tussentijdse reclame en het beluisteren van je afspeellijsten zonder internetverbinding.

Het is dus een handige dienst waarbij je voor een schappelijke prijs muziek kunt beluisteren. De betaling van deze dienst gaat via de automatische incasso. Er zijn bij deze muziekdienst 4 verschillende soorten abonnementen beschikbaar: Gratis abonnement, 5 euro, 10 euro en 15 euro. De prijzen variëren voor het aantal personen binnen een huishouden dat gebruik maakt van de dienst. Nieuwe leden hoeven niet meer hun creditcard in te voeren voor een gratis abonnement, oude leden hebben dit wel moeten doen. Hierdoor betaal je dus automatisch door via de incasso, tenzij te tussentijds opzegt. Gebruik je dus geen Spotify maar betaal je wel de incasso? Zet je abonnement dan stop. Voor de personen die gebruik maken van een betaald abonnement, de incasso gaat als volgt. Een dag voor de incasso krijg je bericht van de bank dat er een incasso aankomt voor de door u opgegeven bankrekening. De volgende dag schrijft Spotify automatisch het bedrag van uw rekening. Let er op dat u geld op uw rekening hebt staan anders komt u rood te staan. Rood staan brengt nadelen met zich mee zoals hogere kosten en een hoge rente, dit wil je niet. Zorg er dus voor dat je genoeg op je rekening hebt staan als er een incasso aan zit te komen. Spotify incasseert meestal rond de 17e, soms iets later, soms iets eerder. Kijk dus eens goed of je niet ongevraagd aan een abonnement vastzit omdat je ooit een keer je creditcard hebt ingevuld.

Spotify Opzeggen

Zoek je naar de incassodatum van Spotify omdat je er eigenlijk van af wilt? Wacht niet langer, ook al is de incassodatum nog even weg. Zeg Spotify direct op en bespaar op je vaste lasten. Alle kleine beetje helpen!

2 gedachten over “Spotify”

  1. Super goed artikel, heeft mij ontzettend veel geholpen. Blijkbaar zat ik vast aan een Spotify abonnement, dit wist ik helemaal niet. Ik dacht dat mijn man dit had stopgezet, maar blijkbaar was hij dit weer eens vergeten. Het bespaart mij toch aardig wat geld voor een dienst waarvan ik geen gebruik maak. Is toch altijd maar raar dat bedrijven automatisch kunnen incasseren, je geeft je toch niet voor niets op voor een proefversie denk ik dan. Maar ja, kunt er toch niks aan doen. Kunt alleen controleren of je zelf ongevraagde incasso’s hebt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.