American Express

American Express, ook wel bekend als AmEx, is een Amerikaanse financiële dienstverlener. In Nederland is American Express vooral bekend als uitgever van creditcards en reischeques. Het bedrijf is in 1850 opgericht en heeft op dit moment ruim 53.000 medewerkers. Het hoofdkantoor staat in New York.

Als u een creditcard van American Express wilt aanvragen, dan kunt terecht bij American Express of bij uw bank (die moet dan natuurlijk wel een dergelijke creditcard aanbieden). Op dit moment biedt de maatschappij de volgende creditcards aan:

Ook biedt het bedrijf creditcards aan van Air France-KLM, de zogenaamde Flying Blue American Express creditcards, beschikbaar als Entry, Silver, Gold en Platinum kaart. Daarnaast bieden ze ook verschillende zakelijke creditcards aan, waaronder Business Green Card en American Express Corporate Card.

Boven: homepage van de American Express website met alle informatie.

Standaard wordt het openstaande saldo van de creditcard op het einde van de maand in één keer van uw rekening afgeschreven. U betaald geen rente als u uw rekening op tijd betaald. Als u het openstaande bedrag te laat of in termijnen betaald, dan betaalt u rente over het verschuldigde bedrag.

De creditcards van dit bedrijf worden ook wel charge cards genoemd. Dit betekent dat, indien u een creditcard heeft, iedere maand het volledig openstaande bedrag betaalt. Dit is het bedrag dat u die maand met de kaart heeft uitgegeven. Het is dus niet mogelijk om gespreid of in termijnen terug te betalen. Voordeel hiervan is dat u geen rentekosten hoeft te betalen. Wel is het zo dat als u het openstaande saldo niet op tijd betaalt, u een boete bovenop het openstaande bedrag moet betalen.

Elke soort creditcard heeft een andere inkomenseis, bestedingslimiet en incassodatum. Voor gedetailleerde informatie hierover of voor eventuele, verdere vragen kunt u contact opnemen met American Express (of met uw bank als zij een creditcard van dit bedrijf aanbieden). Omdat elke creditcard andere regels heeft is het verstandig om te kijken welke creditcard bij jou past.

Heeft u een creditcard van deze instantie? Wat zijn uw ervaringen? Wanneer wordt het openstaande creditcardbedrag van uw rekening afgeschreven? Plaats een reactie en deel uw goede/slechte ervaringen met ons!

2 gedachten over “American Express”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.