Bunq

Bunq is een nieuwe speler in het Nederlandse bankenlandschap. Het bedrijf is opgericht in 2015, maar wat is Bunq eigenlijk? Is Bunq een creditcard? Is Bunq een traditionele bank? Nee, Bunq is een bedrijf dat digitale financiële dienstverlening aanbied. Het heeft echter wel een bankvergunning van de Nederlandsche Bank in bezit. Het verschil met een traditionele bank is dat het bij Bunq alleen mogelijk om een betaalrekening te openen, geen spaarrekening.

Bunq heeft geen fysieke winkels en bied alleen online diensten aan. Dit betekent niet dat de bank minder populair is. De bank had in 2020 naar schatting rond de 2,3 miljoen klanten.

Bunq biedt op dit moment vier verschillende creditcards aan, waaronder:

Hoe BUNQ creditcard aanvragen?
Foto: de pagina van Bunq met productinformatie om de Travelcard aan te vragen.

Omdat Bunq volledig online werkt is het enkel ook alleen mogelijk om een Bunq card via de Bunq app aan te vragen. Als je eenmaal de Bunq App hebt gedownload kan je binnen enkele minuten een Bunq credit card aanvragen. Het aanvragen van een Bunq card is vrij makkelijk dus, er is ook geen inkomenseis voor de kaarten. De Bunq Travelcard werkt als het ware als een Bunq prepaid card, omdat er geen Bunq creditcard limiet op staat. Deze kaart werkt niet met krediet. Ook is het niet mogelijk om rood te staan, je kan dus niet meer uitgeven dat je aan saldo hebt.

Incassodata Bunq Creditcard

Veel zaken zijn anders bij Bunq in vergelijking met een traditionele bank. Zo ook de incassodata van de Bunq creditcard. Bij Bunq wordt een automatisch incasso niet automatisch afgeschreven. Als deze binnenkomt op je rekening dan heb je de keuze om deze te accepteren. Als je de automatisch incasso accepteert, dan wordt deze direct van je rekening afgeschreven. Je hebt 5 dagen de tijd om te kiezen of je de automatisch incasso accepteert. Zo kan je bijvoorbeeld je saldo aanvullen of wachten op je salaris.

Elke creditcard heeft andere regels en eisen. Het is verstandig om te kijken welke creditcard bij jou past. Kijk voor meer informatie op de website van het bedrijf of neem contact op met de klantenservice.

Als we kijken naar de Bunq creditcard reviews dan zien we dat er zowel goede als minder goede punten te benoemen zijn. Heb jij een creditcard van Bunq? Plaats een reactie en deel je goede/slechte ervaringen met ons!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.