Creditcard ABN Amro Bank

De ABN AMRO creditcard is een creditcard die de ABN AMRO Bank aanbiedt. Een creditcard is een betaalkaart die je de mogelijkheid biedt om iets te kopen, zonder dat dit gelijk van je rekening wordt afgeschreven. Het grootste verschil tussen een debet card (je ‘gewone’ bankpas) en een creditcard is dan ook dat het verschuldigde bedrag gelijk van je bankrekening wordt afgeschreven. Bij een creditcard gebeurt dit bijvoorbeeld 1 keer per maand.

De creditcards worden door ICS (International Card Services) behandeld. Dit is een Nederlandse creditcard uitgever en valt ook onder de ABN AMRO Bank.

Verschillende Nederlandse banken bieden de mogelijkheid tot een creditcard, zo ook de ABN Amro. Deze bank biedt op dit moment vier verschillende creditcards aan haar klanten:

Voor meer informatie over het aanvragen van een creditcard bij de ABN of de voorwaarden, kun je het beste op de website van de bank kijken. Ook kun je uiteraard contact proberen te maken met de klantenservice van ABN AMRO.

Incassodata ABN AMRO creditcard

ABN AMRO creditcard
Screenshot van de creditcardpagina van ABN AMRO met inlogknop en meer informatie over creditcards.

Je kunt kiezen uit twee betaalmethoden: betalen via incasso en zelf betalen. Als je door middel van automatische incasso betaalt, wordt het openstaande bedrag maandelijks van je rekening afgeschreven. Dat is ongeveer vijf dagen nadat het rekeningoverzicht klaar is. Als je je rekening zelf wilt betalen, dan maak je zelf elke maand het openstaande bedrag over nadat je je rekeningoverzicht hebt ontvangen. Als je binnen 21 dagen je rekening betaalt, dan betaal je geen rente over het openstaand bedrag. Bijvoorbeeld: je ontvangt je rekeningoverzicht op de 5de van de maand, dan dien je voor de 26ste van dezelfde maand te betalen, om geen rente over het openstaand bedrag te betalen.

De inkomenseis en het bestedingslimiet verschilt per type creditcard. Kijk hiervoor op de website van de de bank of neem contact met ze op om hier meer informatie over te krijgen. Het is altijd handig om eerst creditcards te vergelijken voordat je een daadwerkelijke keuze maakt.

Heb je een ABN AMRO creditcard? Wordt het openstaande creditcard-bedrag elke maand op de juiste data afgeschreven? Plaats een reactie en deel deze goede/slechte ervaringen met ons!

3 gedachten over “Creditcard ABN Amro Bank”

  1. Hallo,
    Ik wil ook graag de afschrijving de 23e of 24e, want dan komt mij salaris. Echt heel vervelend dat het de 15 al wordt afgeschreven. Kom hierdoor geregeld in de problemen. Geen idee hoe ik dit kan wijzigen. Als er niet genoeg oo staat wordt het 31e opnieuw afgeschreven. Die het dan gewoon alleen de 31e!!

  2. Corina van Gent-de Groot

    Goedenavond,

    Ik heb een creditcard waarvan het bedrag via automatische incasso wordt geïnd. Vind ik een prettige manier, maar ik zou graag invloed hebben op welke datum het openstaande bedrag van mijn bankrekening wordt afgeschreven. Nu is dat rond de 21e van de maand, terwijl mijn salaris de 23e wordt gestort. Is het ook mogelijk de afschrijving na de 23e te laten plaatsvinden?

    1. Ook ik vind het bijzonder vervelend dat de betaling net een paar dagen voor de salaris storting gebeurd. Graag zou ik dat aanpassen naar de 25e of 26e van de maand, want dit is heel gebruiksonvriendelijk (verplicht tot handmatig overboeken of om rente te betalen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.