Creditcard ABN Amro Bank

Verschillende Nederlandse banken bieden de mogelijkheid tot een creditcard, zo ook de ABN Amro Bank. De ABN Amro Bank biedt op dit moment drie verschillende creditcards aan voor haar klanten:

  • ABN AMRO Credit Card
  • ABN AMRO Gold Card
  • ABN AMRO Studenten Credit Card

De creditcards zijn van Mastercard en worden door ICS (International Card Services) behandeld, dit bedrijf is een dochteronderneming en tevens onderdeel van de ABN Amro Bank.

Screenshot van de creditcardpagina van ABN AMRO met inlogknop en meer informatie over de creditcards.

U kunt kiezen uit twee betaalmethoden: betalen via incasso en zelf betalen. Als u via incasso betaalt, wordt het openstaande bedrag maandelijks van uw rekening afgeschreven. Dat is ongeveer vijf dagen nadat het rekeningoverzicht klaar is. Als u uw rekening zelf wilt betalen, dan betaalt u zelf elke maand het openstaande bedrag nadat u uw rekeningoverzicht ontvangen heeft. Als u binnen 21 dagen uw rekening betaalt, dan betaalt u geen rente over het openstaande bedrag. Als voorbeeld: als u heeft gekozen om zelf uw creditcardrekening te betalen, en u ontvangt u rekeningoverzicht op de 5de van de maand, dan dient u voor de 26ste van dezelfde maand te betalen.

De inkomenseis en het bestedingslimiet verschilt per type creditcard. Kijk hiervoor op de website van de desbetreffende bank of neem contact op met de bank om hier meer informatie over te krijgen. Het is altijd handig om eerst creditcards te vergelijken voordat je een keuze maakt.

Heeft u een creditcard bij de bank? Wordt het openstaande creditcardbedrag elke maand op de juiste data afgeschreven? Plaats een reactie en deel deze goede/slechte ervaringen met ons!

1 gedachte over “Creditcard ABN Amro Bank”

  1. Corina van Gent-de Groot

    Goedenavond,

    Ik heb een creditcard waarvan het bedrag via automatische incasso wordt geïnd. Vind ik een prettige manier, maar ik zou graag invloed hebben op welke datum het openstaande bedrag van mijn bankrekening wordt afgeschreven. Nu is dat rond de 21e van de maand, terwijl mijn salaris de 23e wordt gestort. Is het ook mogelijk de afschrijving na de 23e te laten plaatsvinden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.