Creditcard Rabobank

De Rabobank biedt op dit moment twee verschillende creditcards aan:

 • RaboCard
 • Rabo GoldCard

De RaboCard is van Mastercard en de Rabo GoldCard kan, afhankelijk van wat de klant wil, van Mastercard of Visa zijn. De creditcards worden door Rabobank zelf uitgegeven, dus alle communicatie en administratie gebeurt rechtstreeks met de bank zelf.  Studenten met een studentenrekening kunnen bij de Rabobank een RaboCard aanvragen (hiervoor is vast inkomen geen vereiste).

Printscreen van de creditcardpagina van de bank met alle nodige informatie over de 2 creditcards.

Tegenwoordig kunt je bij de Rabobank alleen nog maar maandelijks je creditcardbedrag betalen. Het krediet op creditcard is niet meer mogelijk, als je dit nog wel hebt dan kun je hier nog steeds gebruik van maken. Je betaalt de creditcardbetalingen dan gespreid terug. Als je wilt kun je je aflossingswijze aanpassen naar maandelijks afschrijven. Aangezien krediet op creditcard nu niet meer afgesloten kan worden, worden standaard de creditcardbetalingen elke maand van de desbetreffende betaalrekening afgeschreven. Je betaalt als klant daardoor ook geen rente over het uitstaande bedrag.

De datum waarop de betaling wordt afgeschreven hangt af van de creditcard die je hebt.

 • Heb je een Mastercard? Dan is de incassodatum rond de 27ste dag van de maand.
 • Heb je een Visa creditcard? Dan is de incassodatum rond de derde dag van de maand.
 • Heb je kort geleden een nieuwe creditcard van de Rabobank ontvangen? Dan is de incassodatum tussen de 24ste en 28ste dag van de maand.

De inkomenseis en het bestedingslimiet verschillen per type creditcard en is ook afhankelijk van jouw betaalpakket. Kijk voor de meest passende en actuele informatie op de website van de Rabobank of neem contact op met de klantenservice. Voor informatie over de verschillende regels per bank en card kan je het beste creditcards met elkaar vergelijken. 

Heb jij een creditcard van deze bank? Wanneer wordt bij jou het openstaande creditcardbedrag afgeschreven? Plaats een reactie en deel jouw goede/slechte ervaringen met ons!

9 gedachten over “Creditcard Rabobank”

 1. Jürgen Zimmeramnn

  Wat bezielt de Rabobank, denken ze echter dat je meer Geld te besteden hebt vlak *voordat* je salaris word gestort? Ik krijg eind van de maand salaris. Als op de 1e of 2e zou worden geïncasseerd zou dat perfect zijn. Maar dat kan niet. Schrijf maar lekker af als je geen geld meer hebt, energiekosten, brandstofkosten, kinderopvangtoeslagaffaire zijn alles nep nieuws – Geld *heb* je gewoon op einde van de maand. Punt. En mij heeft een Medewerker van de Rabobank zelf vertelt dat een Mstercard Creditcard niet voor Krediet bedoelt is. Wat is het dan? Een nepkaart?

 2. Is het mogelijk de datum van afschrijving van het creditcardbedrag zelf te bepalen? Uiteraard eenmalig, zodat dit maandelijks op deze nieuwe (zelf gekozen) datum plaatsvindt?

 3. Als je bv de 10e van de maand een betaling met de rabo creditcard hebt gedaan wordt het dan ook aan het eind van dezelfde maand geincasseerd of de volgende maand?

 4. Rabocard gegevens zijn verwarrend. op overzicht creditcard staat 22e..op betaalrekening pas de 25 of 28e afgehouden. een betaling via creditcard begin november gedaan…incassodatum op creditcard is 22e december..vandaag de 29e en nog niks zichtbaar op betaal rekening. ook niet bij geagendeerd..
  Op de incassodatum kun je je dus niet vastpinnen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.