Mastercard

Mastercard is een internationaal bedrijf dat overal ter wereld licenties uitgeeft voor het verstrekken van creditcards. Het bedrijf is in ruim 200 landen actief en begon in 1966 in New York. Momenteel heeft het bedrijf rond de 10.500 werknemers. Naast creditcards geeft het bedrijf ook pinpassen uit van Maestro en Cirrus. Als je een creditcard van dit bedrijf wilt aanvragen, dan kun je terecht bij de instantie zelf of bij je bank (die moet dan natuurlijk wel een Mastercard creditcard aanbieden). Op dit moment biedt de instantie de volgende creditcards aan:

Hoofdpagina van de Mastercard site met bedrijfs- en productinformatie.

Standaard wordt het openstaande saldo van de creditcard op het einde van de maand in één keer van je rekening afgeschreven. Je betaalt geen rente als je je rekening op tijd betaald. Als je het openstaande bedrag te laat of in termijnen betaalt, dan betaal je rente over het verschuldigde bedrag.

Naast creditcards biedt het bedrijf ook prepaid creditcards aan. Er bestaan verschillende prepaidkaarten die voor verschillende doeleinden geschikt zijn. Omdat de kaart prepaid is, moet je hem eerst opladen voordat je met de kaart kunt betalen. Aangezien je alleen zoveel geld kan uitgeven als je er voordien heeft opgezet, behoud je de volledige controle over jouw financiën.

De inkomenseis en het bestedingslimiet verschillen per type creditcard. Voor gedetailleerde informatie hierover of voor eventuele, verdere vragen kun je contact opnemen met de creditcardmaatschappij (of met je bank als zij een creditcard van dit bedrijf aanbieden natuurlijk). Omdat elke bank andere regels heeft met betrekking tot creditcards is het verstandig om te kijken welke creditcard bij jou past.

Heb jij een creditcard van deze maatschappij? Heb je ooit problemen ondervonden met het betalen met jouw creditcard? Wordt het openstaande creditcardbedrag op de juiste data afgeschreven? Plaats een reactie en deel de goede/slechte ervaringen met ons!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.