Visa

Visa is een International bedrijf dat producten, systemen en diensten aan banken en andere financiële instellingen levert. In Nederland is het vooral bekend vanwege de creditcards die het bedrijf aanbiedt. Het bedrijf is van oorsprong Amerikaans en is in 1958 opgericht. Het bedrijf heeft wereldwijd ongeveer 10.000 werknemers. Als je een creditcard van dit bedrijf wilt, kun je deze aanvragen bij het bedrijf zelf of bij jouw bank (die moet dan natuurlijk wel een creditcard van Visa aanbieden). De instantie geeft momenteel de volgende creditcards uit:

Boven: de homepage van de website van Visa met alle nodige informatie.

Het saldo van de creditcard wordt op het einde van de maand in één keer van je rekening afgeboekt. Je betaalt doorgaans geen rente, alleen als je niet op tijd het openstaande creditcardbedrag betaalt. Bij de creditcards is het ook mogelijk om de functie ‘gedeeltelijke betaling’ te activeren. Dit betekent dat je de maandelijkse afrekening van de creditcard in termijnen kunt betalen.

Het bedrijf biedt ook een prepaid creditcard aan: de Visa Prepaid Card. Omdat dit een prepaid betaalpas is moet je hem eerst opladen voordat je met de kaart kunt betalen. Aangezien je alleen zoveel geld kan uitgeven als je er voordien heeft opgezet, behoud je de volledige controle over jouw financiën.

Het hangt van het type creditcard af, wat de inkomenseis en het bestedingslimiet is. Neem contact op met het bedrijf (of met je bank als je bank een Visa creditcard aanbiedt) als je meer informatie over een creditcard wilt of er hem wil aanvragen. Het is altijd goed als je creditcards wilt vergelijken voordat je een keuze maakt.

Heb je een creditcard van deze instantie? Heb je ooit problemen ondervonden met het betalen met jouw Visa creditcard? En wanneer wordt het openstaande creditcardbedrag precies afgeschreven?Plaats een reactie en deel je goede/slechte ervaringen met ons!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.