De Vastelastenbond

De VasteLastenbond is geen bedrijf maar een consumentenvereniging. Het is opgericht met het doel om consumenten gezamenlijk korting te laten krijgen bij aanbieders van diensten en producten die tot de vaste lasten behoren. Hieronder valt dus ook elektriciteit en door afspraken met energieleveranciers heeft de VasteLastenbond lagere prijzen kunnen bedingen. De Vastenlastenbond is een onafhankelijk opererende consumentencollectief.

De consumentenvereniging is opgericht in 2004 en heeft op dit moment meer dan 100.000 leden. Het hoofdkantoor staat in Noord-Brabant, in Eindhoven.

Producten

Vastelastenbond
Screenshot van de website van VasteLastenbond met toegang tot account en productinformatie.

Dit is dus geen bedrijf dat zelf elektriciteit opwekt en verkoopt, maar een consumentencollectief. Het is een echte vereniging met het doel om te besparen op de vaste lasten, door de beste aanbieder voor de consument te kiezen. Onder vaste lasten vallen naast elektriciteit ook andere maandelijks terugkerende kosten, waaronder tv en telefonie. Als je een product wilt afnemen, kun je je eenvoudig aanmelden via de website van de consumentenvereniging. Ook kun je ervoor kiezen dat iemand van de Vastenlastenbond jou terugbelt om het aanbod te bespreken.

Indien je energieaanbieders met elkaar wilt vergelijken, dan kun je op deze pagina een overzicht van Nederlandse energieaanbieders vinden en zo gemakkelijk de bedrijven met elkaar vergelijken.

Incassodata VasteLastenbond

Als lid van deze vereniging betaal je alle rekeningen direct aan de leverancier en dus niets aan de consumentenvereniging zelf. De incassodata voor het termijnbedrag van de energierekening verschillen hierdoor per leverancier. Lid worden van de bond is overigens gratis en verplicht je verder tot niets. Wel biedt de vereniging verschillende diensten aan, om consumenten over weg te helpen met het besparen van de vaste lasten. Het beste is om zelf contact te maken met de VasteLastenbond, wanneer je meer informatie hierover wenst.

Wat zijn is jouw ervaring met de VasteLastenbond? Heb je opmerkingen over hen, de producten of de service? Plaats een reactie en deel je goede/slechte ervaringen met ons!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.