Eneco

Eneco, voluit Eneco Beheer N.V., is een Nederlands energiebedrijf dat ook in Groot-Brittannië, Duitsland, Frankrijk en België actief is. Het elektriciteitsbedrijf staat voor ‘energie en communicatie’ en werd opgericht in 1995 als gevolg van een fusie van de energiebedrijven in Den Haag, Dordrecht en Rotterdam. Op dit moment is het energiebedrijf in handen van 53 Nederlandse gemeenten, die allen aandeelhouder zijn. Rotterdam, Den Haag en Dordrecht zijn nog wel de grootste aandeelhouders. Het hoofdkantoor staat in Rotterdam en het bedrijf heeft op dit moment ruim 3.000 medewerkers.

Het bedrijf biedt 100% duurzame energie, die vooral bestaat uit windenergie en een beetje zonne-energie. Het gas dat dit bedrijf levert, is standaard aardgas, maar voor een meerprijs kun je ook milieuvriendelijk gewonnen gas afnemen.

Producten

Eneco
Voorbeeldweergave van de website met toegang tot Mijn Eneco en productinformatie.

Eneco biedt in Nederland drie producten aan. Indien je je wenst aan te melden voor een product of als je meer informatie over de verschillende producten wenst, kun je het beste contact opnemen met de klantenservice van Eneco. Ze zijn telefonisch bereikbaar op telefoonnummer 088 – 895 5955. Ook kun je contact maken via de bot van de website.

Als je andere producten wilt of energiebedrijven met elkaar wilt vergelijken, dan kun je hier klikken om naar de energiepagina te gaan waar een overzicht van Nederlandse energiebedrijven te vinden is.

Incassodata Eneco

Als klant van dit energiebedrijf kun je zelf de incassodatum van jouw termijnbedrag bepalen. Hiervoor dienen klanten in te loggen in het MijnEneco account. In principe werkt Eneco met een automatische incasso, maar je kunt ook het maandelijkse termijn handmatig overmaken. Om hier zeker over te zijn en voor de bankgegevens, kun je het beste contact opnemen met het bedrijf.

Klanten hebben Eneco beoordeeld met een 6,9 als gemiddelde cijfer. Ben je het hiermee eens? Heb je opmerkingen over dit bedrijf, de service of producten? Plaats een reactie en deel jouw goede/slechte ervaringen met ons!

1 gedachte over “Eneco”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.