Pure Energie

Raedthuys Pure Energie is een energieleverancier die sinds 2012 op de markt is. De energieleverancier valt onder het bedrijf Raedthuys, dat sinds 1995 werkzaam is in duurzame-energieprojecten.  In 2012 is het bedrijf met het merk Pure Energie begonnen en levert daarmee energie aan zowel particuliere en zakelijke klanten. De groene stroom wordt dus niet door de leverancier opgewekt, maar door het moederbedrijf Raedthuys.

Alle stroom die door het elektriciteitsbedrijf geleverd wordt is 100% groen. De stroom wordt namelijk opgewekt door zonnepanelen en windmolens die in Nederland staan. Omdat de energiebronnen uit Nederland afkomstig zijn, kan men de duurzaamheid eenvoudig in de gaten houden.

Producten

Raedthuys Pure Energie
Schermafbeelding van de website van Pure Energie, met accounttoegang en productinformatie.

Als klant kun je bij dit bedrijf verschillende producten afnemen. Als je een product wilt afnemen, dan kun je je via de website van het bedrijf aanmelden. Er zal dan contact met je worden opgenomen. Ook als je specifieke vragen hebt, kun je bij de klantenservice van het bedrijf terecht. Raedthuys Pure Energie biedt de volgende producten aan:

 • Stroom
 • Gas (100% CO2-gecompenseerd gas)
 • Stroom en gas

Als je snel en eenvoudig verschillende energiebedrijven wilt vergelijken, kun je op deze pagina een overzicht vinden met directe links naar verschillende bedrijven.

Incassodata Raedthuys Pure Energie

Bij Raedthuys Pure Energie bestaat niet de mogelijkheid om zelf een betaaldatum te kiezen. Het termijnbedrag wordt elke maand op de 25ste geïncasseerd. Er wordt aangegeven dat je altijd achteraf betaald. Dus op 25 februari, worden de kosten van de maand februari automatisch afgeschreven. Mocht de incasso niet slagen, dan probeert het bedrijf de eerstvolgende dinsdag na de 25ste opnieuw te incasseren. Ook kun je ervoor kiezen om je factuur zelf te betalen aan Raedthuys Pure Energie. Wanneer je voor deze betaalmethode kiest, ontvang je jouw factuur op de 10de van elke maand, zodat je de betaling voor de 25ste in orde kunt maken.

Heb je opmerkingen over het bedrijf, de producten of de service? Plaats een reactie en deel je goede/slechte ervaringen met ons!

2 gedachten over “Pure Energie”

 1. Het termijnbedrag wordt elke maand op de 25ste geïncasseerd. Indien de incasso niet slaagt, dan probeert Raedthuys Pure Energie de eerstvolgende dinsdag na de 25e opnieuw te incasseren. Indien het om feestdagen gaan, zal zeer waarschijnlijk de eerstvolgende werkdag gehanteerd. Indien je het zeker wilt weten, kun je het beste contact opnemen met de klantenservice.

  In 2023 ziet dit er als volgt uit:
  – Woensdag 25 januari
  – Zaterdag 25 februari
  – Zaterdag 25 maart
  – Dinsdag 25 april
  – Donderdag 25 mei
  – Zondag 25 juni
  – Dinsdag 25 juli
  – Vrijdag 25 augustus
  – Maandag 25 september
  – Woensdag 25 oktober
  – Zaterdag 25 november
  – Maandag 25 december

 2. Nederlands Centrum voor Financiële Informatie

  Het termijnbedrag wordt elke maand op de 25e geïncasseerd. Mocht de incasso niet slagen, dan probeert het bedrijf de eerstvolgende dinsdag na de 25e opnieuw te incasseren.
  In 2021 valt de 25ste op de volgende dagen van de maand:

  – Maandag 25 januari
  – Donderdag 25 februari
  – Donderdag 25 maart
  – Zondag 25 april
  – Dinsdag 25 mei
  – Vrijdag 25 juni
  – Zondag 25 juli
  – Woensdag 25 augustus
  – Vrijdag 25 september
  – Maandag 25 oktober
  – Donderdag 25 november
  – Zaterdag 25 december

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.