PWN Waterleidingbedrijf Noord-Holland

Provinciaal Waterbedrijf Noord-Holland (PWN) is in 1920 opgericht uit de fusies van de Zaanse en Alkmaarse waterleidingbedrijven.
Tegenwoordig produceert het bedrijf drinkwater voor ongeveer 800.000 aansluitingen. In totaal levert het aan meer dan 1,7 miljoen inwoners drinkwater. Dit komt neer op ongeveer 100 miljoen m3 meter water per jaar. PWN is in publieke handen en de enige aandeelhouder is de provincie Noord-Holland.

Incassodata PWN

Wat zijn de PWN betaalmogelijkheden? Je kan op verschillende manieren je rekening bij PWN betalen. Dit kan per automatisch incasso, iDEAL, betalen via een QR-code, zelf overboeken of via GWK Travelex.

PWN Incassodata
Lees alles over de PWN water prijs

Kies je voor een PWN automatisch incasso dan heb je keuze uit verschillende PWN incassodata. Je kunt ervoor kiezen om iedere maand, of ieder kwartaal je PWN incasso te laten afschrijven. Daarnaast kan je ook kiezen voor vier verschillende incassomomenten: rond de 1e, 8ste, 16de, of de 23ste van de maand. Wil je ze je PWN incassodatum wijzigen dan kan dit online op mijn PWN.

PWN jaarafrekening

In je PWN jaarafrekening kan je je vastrecht en waterbelasting zien, hoeveel water je dat jaar hebt verbruikt, hoeveel je al in termijnen hebt betaald en of je nog geld moet betalen, of terug krijgt. In je jaarrekening wordt de eerstvolgende PWN termijnbedrag voor het nieuwe verbruiksjaar in rekening gebracht.

PWN waterkosten

In 2021 betaal je bij PWN per 1 kubieke meter drinkwater €1,33. Dit is iets toegenomen in vergelijking met 2020. Ook de vastrechtkosten zijn in 2021 lichtelijk gestegen ten opzichte van 2020. In 2021 zijn de vastrecht kosten €58,78, dit is inclusief de 9% BTW en BoL.

Heb je wel eens problemen met het betalen van rekeningen? Dan kan het handig zijn om te kijken hoe je beter kunt budgetteren.

Heb je andere vragen dan kan je deze vinden op de site van PWN. Zoek je informatie over andere waterleveranciers bekijk dan eens deze waterleveranciers. Wil je je goede/slechte ervaringen die je hebt met PWN delen, reageer dan hieronder.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.