Vitens

Vitens is in 2002 ontstaan door een fusie van meedere waterleveranciers. De laatste fusies met andere bedrijven vond plaats in 2006.

Vitens is de leverancier van kraanwater voor zakelijke en particuliere klanten in de volgende provincies: Overrijsel, Utrecht, Friesland, Gelderland, Flevoland en voor de stad Meppel in Drenthe. Dit alles zorgt ervoor dat Vitens 5,6 miljoen klanten heeft en een wateromzet heeft van 330,8 milloen kubieke water per jaar. Vitens is een publiek bedrijf.

Incassodata Vitens

Vitens Incasso
Lees alles over de Vitens prijs van water

Hoe kan je je rekening voor Vitens betalen? Er zijn verschillende manieren om dit te doen. Zo kan je vitens online betalen met een AcceptEmail of Ideal. Via een rekening met een QR – code in je brievenbus, of makkelijk via een Vitens automatisch incasso.

Wanneer zijn de incassodata van Vitens? De automatisch incasso van Vitens wordt altijd geïncasseerd op de 15de van de maand. Helaas is niet mogelijk om deze datum te wijzigen. Wel is het mogelijk om je Vitens termijnbedrag aan te passen. Dit bedrag betaal je 4 0f 10 keer per jaar en is gebasseerd op je verbruik.

Vitens rekening

Bij Vitens zijn er drie verschillende rekeningen. De Vitens jaarafrekening, de Vitens eindafrekening of de Vitens termijnfactuur. De jaarafrekening is op basis van je meterstanden en is een totaal overzicht. De eindafrekening is als je verhuist. Je kunt ook in termijnen betalen, deze rekening ontvang je alleen als je handmatig betaalt.

Vitens tarieven

In 2021 betaal je iets je meer voor je drinkwater in vergelijking met het jaar daarvoor. Je Vitens water kosten zullen stijgen. In 2021 betaal je €0,70 per 1 kubieke meter drinkwater. Zo kan je op basis van je verbruik je eigen Vitens kosten berekenen.

Het kan gebeuren dat je een rekening even niet kan betalen. In dat geval kan je uitstel aanvragen. Komt dit vaker voor heb je problemen met het betalen van andere rekeningen, dan kan het handig zijn om te kijken hoe je beter kunt budgetteren.

Heb je andere vragen dan kan je deze vinden op de site van Vitens.

Ga je binnenkort verhuizen, of zoek je informatie over andere providers, bekijk dan eens andere waterleveranciers. Wil je je goede/slechte ervaringen die je hebt met Vitens delen, reageer dan hieronder.

 

1 reactie op “Vitens”

  1. M. van den Berg

    Vitens werd bij mij de afgelopen drie maanden twee keer op de zevende van de maand, en een keer op de derde afgeschreven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.