Vitens

Vitens is in 2002 ontstaan door een fusie van meerdere waterleveranciers. De laatste fusies met andere bedrijven vond plaats in 2006.

Vitens is de leverancier van kraanwater voor zakelijke en particuliere klanten in de volgende provincies: Overijssel, Utrecht, Friesland, Gelderland, Flevoland en voor de stad Meppel in Drenthe. Dit alles zorgt ervoor dat Vitens 5,6 miljoen klanten heeft en een wateromzet heeft van 330,8 miljoen kubieke water per jaar. Het is een publiek bedrijf.

Incassodata Vitens

Vitens Incasso
Lees alles over de Vitens prijs van water

Hoe kun je je rekening betalen? Er zijn verschillende manieren om dit te doen. Zo kun je Vitens online betalen met een Acceptmail of Ideal. Via een rekening met een QR – code in je brievenbus, of makkelijk via een automatisch incasso.

Wanneer zijn de incassodata van Vitens? De automatisch incasso wordt altijd geïncasseerd op de 15de van de maand. Helaas is niet mogelijk om deze datum te wijzigen. Wel is het mogelijk om je Vitens termijnbedrag aan te passen. Dit bedrag betaal je 4 0f 10 keer per jaar en is gebaseerd op je verbruik.

Rekening

Bij Vitens zijn er drie verschillende rekeningen. De jaarafrekening, de eindafrekening of de termijnfactuur. De jaarafrekening is op basis van je meterstanden en is een totaal overzicht. De eindafrekening is als je verhuist. Je kunt ook in termijnen betalen, deze rekening ontvang je alleen als je handmatig betaalt.

Tarieven

In 2023 kost 1 m³ drinkwater bij Vitens 0,85 eurocent. In het jaar hiervoor was dit 0,72. Er is dus een stijging van 18 procent. Het vastrecht per jaar wordt 54,50 euro en dat was 47,96 euro in 2020. In 2021 betaal je iets meer voor je drinkwater in vergelijking tot het jaar ervoor. Je waterkosten zullen stijgen. In 2021 betaal je € 0,70 per 1 kubieke meter drinkwater. Zo kun je op basis van je verbruik je eigen kosten berekenen.

Het kan gebeuren dat je een rekening even niet kan betalen. In dat geval kun je uitstel aanvragen. Komt dit vaker voor heb je problemen met het betalen van andere rekeningen, dan kan het handig zijn om te kijken hoe je beter kunt budgetteren.

Heb je andere vragen dan kun je deze vinden op de site van Vitens.

Ga je binnenkort verhuizen, of zoek je informatie over andere providers, bekijk dan eens andere waterleveranciers. Wil je je goede/slechte ervaringen delen, reageer dan hieronder.

6 gedachten over “Vitens”

  1. Vreselijk bedrijf als je een andere datum van incasso wil hebben. Dat kunnen onze systemen niet aan. We leven anno 2023 en zowat 2024. Er is vanalles mogelijk. En dit dus niet. Mensen die bij de overheid werken krijgen de 24ste hun geld. Semi overheid vaak de 25ste. SVB en AOW rond de 22ste en 23ste. Niet over nagedacht VITENS. Bah bah.

 1. Waarom moet het de 15de van de maand incasso, mijn vraag is
  na het salaris in mijn geval 23ste vd maand! AOW ik denk dat dit
  vele mensen willen! Wordt totaal niet uitgelegd waarom de 15de vd maand!
  Dit is mijn reactie!

 2. M. van den Berg

  Vitens werd bij mij de afgelopen drie maanden twee keer op de zevende van de maand, en een keer op de derde afgeschreven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.