Waterbedrijf Groningen (WBG)

De oorsprong van Waterbedrijf Groningen is terug te vinden tot 1879. Het waterbedrijf werd opgericht naar aanleiding van de nationale cholera-epidemie van 1866. In 1998 is het Waterbedrijf Groningen ontstaan uit de fusie van twee andere waterbedrijven.

Het bedrijf is publiekelijk en in handen van de gemeentes van de provincie Groningen. Tegenwoordig levert het bedrijf drinkwater aan 270.000 huishoudens. Per jaar levert het ongeveer 47 miljard liter water.

Incassodata Waterbedrijf Groningen

Wat zijn de betaalmogelijkheden van dit waterbedrijf? Voor zover bij ons bekend, kun je op verschillende manieren je rekening betalen. Dit kan zowel online via iDEAL of via automatisch incasso.

Waterbedrijf Groningen incassodata
Lees alles over de Waterbedrijf Groningen incassodata

Kies je ervoor om via incasso te betalen, dan zal dat in de maanden april, juli en oktober plaatsvinden. De incassodatum valt meestal rond de 26ste van de maand.

Het is niet bekend of de incassodata gewijzigd kunnen worden. Als je meer informatie hierover wenst, is het verstandig om direct contact op te nemen met het waterbedrijf.

De jaarafrekening ontvang je aan het begin van elk jaar en wordt uiterlijk half februari toegezonden.

Waterkosten

In 2021 betaal je bij waterbedrijf Groningen per kubieke meter drinkwater € 0,667. Dit is exclusief de € 52,15 vastrecht kosten, de belasting op leidingwater en het standaard BTW tarief. In vergelijking met 2020 zijn alle prijzen lichtelijk gestegen.

Betalingsregelingen

Het treffen van betalingsregelingen of het betalen in extra termijnen kun je makkelijk zelf regelen op je eigen online account van het waterbedrijf. Heb je daarna alsnog problemen dan kan het handig zijn om te kijken hoe je beter kunt budgetteren.

Heb je andere vragen dan kun je deze vinden op de site van waterbedrijf Groningen. Zoek je informatie over andere waterleveranciers bekijk dan eens deze waterleveranciers. Wil je je goede/slechte ervaringen die je hebt met waterbedrijf delen, reageer dan hieronder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.