WMD Drinkwater

Pas in 1937 wordt Waterleidingmaatschappij Drenthe, WMD, opgericht. Het waterleidingmaatschappij is een provinciale watermaatschappij. Naast WMD waren er nog gemeentelijke waterbedrijven. Echter, heeft WMD drie van deze overgenomen, die van Assen, Coevorden en Hoogeveen. Het drinkwaterbedrijf van Meppel is overgenomen door de waterleidingmaatschappij van de provincie Overijssel.

Het is een publiek bedrijf dat in handen is van de provincie Drenthe en 11 andere Drentse gemeenten. Het levert drinkwater aan 200.000 huishoudens en produceert jaarlijks ongeveer 30 miljoen kubieke meter drinkwater.

Incassodata WMD

Wat zijn de betaalmogelijkheden? Je kunt op verschillende manieren je rekening betalen. Dit kan per acceptgiro, iDEAL en per automatische incasso.

WMD Incassodata
Lees alles over de WMD incassodata

Als je er voor kiest om je rekening per automatisch incasso te laten afschrijven, gebeurt in maximaal vijf termijnen. De incassodatum kun je zelf kiezen. Op de website in ‘mijn WMD’ kun je zelf de incassodatum wijzigen. Dit is voor veel klanten handig.

Ben je te laat met betalen dan ontvang je een betalingsherinnering. Wordt deze niet binnen 14 dagen betaalt dan krijg start het incassoproces. Zit je in een moeilijke situatie dan kun je via Mijn WMD ook een betalingsregeling aanvragen, Kun je de rekeningen niet betalen, zelfs met hulp van een betalingsregeling, dan is het mogelijk dat schuldhulp uitkomst biedt.  Als je jezelf in deze situatie bevindt, is het verstandig om beter te leren budgetteren.

Jaarafrekening

Je krijgt twee keer per jaar een rekening. In januari ontvang je de jaarafrekening en de rekening voor het voorschot tot en met juni. In juli krijg je de rekening om het voorschot tot en met december te betalen. De hoogte van je voorschot kun je aanpassen in mijn WMD. Als je verhuist, vind je daar ook de eindafrekening.

Waterkosten

In 2021 betaal je bij WMD voor 1 kubieke meter drinkwater € 0,63. Dit is iets toegenomen in vergelijking met 2020, toen betaalde je € 0,60. Daarnaast betaal je per jaar vastrecht. Dat was in 2021 € 69,98. Daarnaast betaal je nog de normale 9% belasting en de belasting op leidingwater (BoL).

Heb je andere vragen dan kun je deze vinden op de site van WMD. Zoek je informatie over andere waterleveranciers bekijk dan eens naar deze waterleveranciers. Wil je je goede/slechte ervaringen delen, reageer dan hieronder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.