WMD Drinkwater

Pas in 1937 wordt waterleidingmaatschappij Drenthe, WMD, opgericht. WMD is een provinciaale watermaatschappij, naast WMD waren er nog gemeentelijke waterbedrijven. Echter heeft WMD 3 van deze overgenomen, die van Assen, Coevoorden en Hoogeveen. Het drinkwaterbedrijf van Meppel is overgenomen door de waterleidingmaatschappij van de provincie Overijsel.

Het is een publieke bedrijf dat in handen is van de provincie Drenthe en 11 andere Drentse gemeenten. Het levert drinkwater aan 200.000 huishoudens en produceert jaarlijks ongeveer 30 miljoen kubieke meter drinkwater.

Incassodata WMD

Wat zijn de WMD betaalmogelijkheden? Je kan op verschillende manieren je rekening bij WMD betalen. Dit kan per acceptgiro, iDEAL en per automatisch WMD incasso.

WMD Incassodata
Lees alles over de WMD incassodata

Als je er voor kiest om je rekening per automatisch incasso te laten afschrijven gebeurt dit bij WMD in maximaal 5 termijnen. De WMD incassodatum kan je zelf kiezen. Op de website in mijn WMD kan je zelf de WMD incassodatum wijzigen. Dit is voor veel klanten handig.

Ben je te laat met betalen dan stuurt WMD je een betalingsherinnering. Wordt deze niet binnen 14 dagen betaalt dan krijg start het incassoproces. Zit je in een moeilijke situatie dan kan je via Mijn WMD ook een betalingsregeling aanvragen, Kan je de rekeningen niet betalen, zelfs met hulp van een betalingsregeling, dan is het mogelijk dat schuldhulp uitkomst bied.  Als je jezelf in deze situatie bevindt is het verstandig om beter te leren budgetteren.

WMD jaarafrekening

Je krijg bij WMD 2 keerr per jaar een rekening. In januari krijg je je jaarafrekening en de rekening voor het voorschot tot en met juni. In juli krijg je de rekening om het voorschoot tot en met december te betalen. De hoogte van je voorschot kan je aanpassen in mijn WMD. Als je verhuist vind je daar ook de WMD eindafrekening.

WMD waterkosten

In 2021 betaal je bij WMD voor 1 kubieke meter drinkwater €0,63. Dit is iets toegenomen in vergelijking met 2020, toen betaalde je €0,60. Daarnaast betaal je per jaar vastrecht, dat is in 2021 voor WMD €69,98. Daarnaast betaal je nog de normale 9% belasting en de belasting op leidingwater (BoL).

Heb je andere vragen dan kan je deze vinden op de site van WMD. Zoek je informatie over andere waterleveranciers bekijk dan eens naar deze waterleveranciers. Wil je je goede/slechte ervaringen die je hebt met WMD delen, reageer dan hieronder.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.