Bericht vaste lasten november 2017

We zijn weer in de laatste maanden van het jaar beland en we komen de koude wintermaanden langzaam maar zeker tegemoet. Het is dan ook het perfecte moment om eens na te gaan wat voor vaste lasten je allemaal in de maand hebt en welke incasso’s er allemaal ingepland staan voor de maand November. Veel mensen hebben namelijk geen idee wat sommige incasso’s inhouden, en in sommige gevallen betalen mensen soms incasso’s waarvan ze dachten dat die al was stopgezet. Dit kan gaan over weekblaadjes, online abonnementen en veel andere ongein. Een goed idee dus om een overzichtje te maken en om te kijken wat allemaal wel echt nodig is. Het zijn tenslotte niet de goedkoopte maanden, gezien het feit dat de feestdagen alweer om de hoek staan.

Het nieuws zal je niet ontschoten zijn, we krijgen een nieuw kabinet. Rutte 3 heeft veel gevolgen voor de financiële situatie in Nederland. Volgens onderzoek van het CPB (Centraal Planbureau) gaat de koopkracht omhoog met zo’n 1.1 procent. Mensen met een uitkering en gepensioneerden zien hun koopkracht iets minder toenemen. Dit lijkt natuurlijk niet zo veel maar het is toch aanzienlijk. Mensen hebben meer te besteden en de prijzen kunnen stijgen (verwachte BTW- verhoging). Hierdoor zullen de vaste lasten in de maand ook weer omhoog gaan. Daarom is het verstandig om te kijken wat voor vaste lasten je in de maand hebt, en wat voor verschil in prijs je zult gaan merken door de nieuwe politieke situatie.
Hier zijn enkele voorbeelden van incasso’s die je kunt verwachten voor deze maand November:

Zorgverzekering

De zorgverzekering wordt meestal rond de 28e afgeschreven, al kan dit per persoon verschillen. Bijna iedere zorgverzekeraar incasseert rond deze datum. Controleer wel goed of alles correct afgeschreven wordt, het kan nog wel eens voorkomen dat er per ongeluk 2 keer wordt afgeschreven. Let hier dus op

Basic Fit abonnemen

De afschrijvingen van sportschool basic fit vinden om en nabij de 24e plaats. Ook hier is het belangrijk om te kijken of alles correct is, Basic Fit geeft namelijk vaak korting bij het aansluiten van een abonnement. Controleer dus of deze korting is doorgevoerd in de incasso, dit kan je aardig wat besparen.

Spotify abonnement

Spotify incasseert normaal gesproken rond de 17e. Veel mensen hebben Spotify, sommige daarvan een proefversie. Echter moet je bij de proefversie ook je creditcard invoeren en gaat de incasso automatisch door. Wil je dus geen Spotify meer, zet het dan stop voordat je allemaal incasso’s krijgt waar je niet op zit te wachten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.