Bericht vaste lasten augustus 2018

Er is geen twijfel over mogelijk, het is hartje zomer! Langzaam zal men weer terugkomen van vakantie, die in zowel binnen- als buitenland is doorgebracht.  Veel mensen zullen ook deze maand nog op vakantie gaan of een dagje uitgaan naar een dierentuin, museum, bioscoop, of het strand. Dit is niet alleen heel leuk en gezellig maar kost vaak ook geld. Daarnaast moeten deze maand ook weer de vaste lasten betaald worden, denk aan verzekeringen, abonnementen, huur/hypotheek, nutsvoorzieningen, enz. In dit bericht zullen wij een paar uitgaven uitlichten en wat tips geven.

Incassodata augustus 2018

Ondanks het mooie weer gebruiken veel mensen de auto: vakanties, dagjes uit, boodschappen doen, enz. Omdat de auto zoveel gebruikt wordt, en ongeluk in een klein hoekje zit, is het belangrijk om een goede autoverzekering te hebben. Dit soort verzekeringen worden vaak aan het einde van de maand afgeschreven, al dan niet in combinatie met andere verzekeringen, zoals de reis-, rechtsbijstand-, of inboedelverzekering. Bij sommige verzekeraars kunt u zelf de incassodata bepalen, neem hiervoor contact op met uw verzekeringsmaatschappij.

Juli was een zeer droge maand en waarschijnlijk zal deze droogte ook in de maand augustus merkbaar blijven. Om toch alle plantjes er mooi uit te laten zien moet er zo nu en dan watergegeven worden. De actuele betaaldata van uw waterrekening kunnen we helaas niet noemen, de betaaldata verschillen namelijk per waterbedrijf. Meer informatie over waterleveranciers kunt u op deze pagina vinden.

Ten slotte, indien u in het buitenland bent geweest (of naar het buitenland toegaat) is het belangrijk dat u de kosten van uw mobiele telefoon in de gaten houdt. Soms betaalt u namelijk veel meer dan u met een lokale simkaart zal betalen. Gelukkig heeft de Europese regelgeving ervoor gezorgd dat dit in de EU niet meer zo is, maar buiten Europa komt dit helaas nog wel voor. Soms is het niet nodig om een lokale sim te kopen, aangezien bepaalde Nederlandse telecomproviders ook in het buitenland lage belkosten hebben. Kijk hier voor meer informatie over telecomproviders. Vaak worden de kosten van uw mobiele telefoonabonnement of sim-only aan het begin of eind van de maand geïncasseerd.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.