Bericht vaste lasten juli 2018

Deze maand zullen de zomervakanties beginnen, het is dus officieel zomer! Ook dit jaar zullen veel mensen op vakantie gaan, en ondanks dat een vakantie heel gezellig en ontspannend is, kost het vaak ook aardig wat geld. Vervoer, verblijf, consumpties, en uitjes kosten allemaal geld en vaak lopen de kosten zo aardig op. Het is daarom niet alleen belangrijk om voldoende geld apart te hebben gelegd voor alle vakantiekosten, maar natuurlijk moeten de vaste lasten ook betaald worden! De meeste vaste lasten worden aan het eind van de maand automatisch van uw bankrekening afgeschreven, wat niet alleen gemakkelijk maar soms ook verwarrend kan zijn. zorg er dus voor dat u (ongeveer) weet wanneer, wat, en hoeveel er wordt afgeschreven. Zo voorkomt u rood staan, betalingsachterstanden, en andere financiële moeilijkheden. Daarnaast kunt u zo met een gerust hart van uw vakantie genieten.

Incassodata juli 2018

Juist in de zomermaanden gebruiken huishouders meer elektriciteit, voor onder andere ventilators en airconditioners, maar ook koelkasten en vriezers gebruiken tijdens een hete zomer bovengemiddeld veel stroom. Het hangt van uw stroomleverancier af, wanneer de elektriciteitsrekening van uw rekening wordt afgeschreven. Zo kun u als klant van Eneco zelf kiezen wanneer dit gebeurd, terwijl bij Greenchoice de incasso rond de 6e van de maand plaatsvindt.

Het zal u waarschijnlijk niet zijn ontgaan dat juli met veel droogte is gestart. Veel mensen, niet alleen toeristen, vertrekken richting het strand om wat verkoeling te zoeken. Waterbedrijven hebben opgeroepen om zuinig om te gaan met water en verlies zoveel mogelijk te voorkomen. Helaas zijn de incassodata van de waterleveranciers niet bekend. Dit zal waarschijnlijk ook rond het einde van de maand zijn. Voor de zekerheid kunt u op uw vorige waternota’s kijken of contact opnemen met uw leverancier. Klik hier voor meer informatie over uw waternota.

Ten slotte nog een aandachtspuntje als u voor uw vakantie een pechhulp- of reisverzekering heeft afgesloten. De meeste verzekeraars incasseren de premie al tijdens het afsluiten maar sommige verzekeraars schrijven dit rondom de verzekerde periode af. Dit kan betekenen dat er de premie, voor u, onverwachts wordt afgeschreven als u op het punt staat te vertrekken naar uw bestemming. Houdt hier dus rekening mee en zorg dat u voldoende saldo heeft op de opgegeven betaalrekening. Kijk op deze pagina voor meer informatie over pechhulp.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.