Bericht vaste lasten september 2018

De zomervakanties zijn voorbij, het weer wordt kouder, het regent vaker…het is duidelijk: de zomer is voorbij! Iedereen is weer hard aan het werk en de kinderen zitten weer op school. Een maand als alle andere, dus dat betekent dat ook deze maand weer de vaste lasten betaalt moeten worden. Daar tegenover staat natuurlijk wel dat er ook deze maand weer salarissen, uitkeringen en toeslagen worden uitbetaald.

Incassodata september 2018

Ondanks dat de vakanties voorbij zijn, is het weer nog zeer goed voor de tijd van het jaar. Dat betekent dat sommige mensen, en dan vooral in de weekenden, dagjes uitgaan naar een pretpark, museum of dierentuin. Sommigen zullen zelfs een paar dagen naar de camping gaan om nog even lekker te ontspannen en van het weer te genieten. Natuurlijk kost dit wel allemaal geld, maar vaak zijn er voor dagjes uit wel kortingskaartjes te vinden. Waar geen kortingskaartjes voor te vinden zijn, zijn de vaste lasten zoals de hypotheek/huur, verzekeringen en de maandelijkse waterrekening. Bij sommige bedrijven, zoals bij verzekeringsmaatschappijen en energiebedrijven, kunt u zelf de incassodata bepalen. Bij andere lasten, zoals de hypotheek of een telefoonabonnement, kan dat vaak niet.

Als u de komende maanden niet  van plan bent om op vakantie te gaan, kan het slim zijn om uw doorlopende reisverzekering op te zeggen. Vooral als u uw verzekering alleen voor de vakantie had afgesloten. Vaak kost een reisverzekering niet heel veel, maar door het opzeggen bespaart u snel en eenvoudig enkele euro’s per maand. Hetzelfde geld voor een autoverzekering, indien u de komende periode in Nederland (of binnen de Benelux) blijft, dan kan het lonen door het dekkingsgebied aan te passen. Wederom bespaart u zo snel en eenvoudig wat geld. Kijk voor meer informatie over verzekeringen op deze pagina.

Ten slotte, indien u net terug bent uit het buitenland dan kan het voorkomen dat u kosten heeft gemaakt die buiten uw bundel vallen. Deze kosten zijn vaak niet altijd bij de telefoonrekening van augustus meegenomen en dus kan het zijn dat u deze kosten bij de rekening van september moet voldoen. Hetzelfde geldt voor de kosten van het gebruik van uw bankpas, deze kosten worden pas vaak aan het einde van de maand van uw rekening afgeschreven. Houd alles dus goed in de gaten en zorg dat u voldoende saldo op uw bankrekening heeft.

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.