Opzeggen? Wees op tijd!

Het najaar is in aantocht en voordat u er erg in heeft loopt het al weer tegen het einde van het jaar. Vaak bent u in oktober, of november al te laat met het stopzetten van automatische incasso’s. In december hoeft u het al geeneens meer te proberen. Voorkom dat u nog een jaar vastzit aan dat abonnement, of die overbodige aanvullende verzekering en zeg tijdig op.

Neem uzelf voor om in de maanden augustus of september eens rustig te kijken naar uw vaste lasten. Zelfs als er een opzegtermijn van 60 dagen wordt gehanteerd bent u nog op tijd eind september. Om een automatisch incasso stop te zetten moet u vaak bellen, een mail sturen of zelfs (anno 2014) een brief schrijven. Ze maken het niet voor niets lastig, want een jaartje extra is mooi meegenomen.

Plan dus een keer een moment om uw incasso’s goed uit te zoeken. Vooral de incasso’s die slechts eens per jaar worden afgeschreven (vaak express heel ver voor het einde van het jaar, in oktober of november) zijn geniepig. Laat u niet verrassen. Bekijk vooral uw wegenwacht pakket, aanvullende (zorg-)verzekering, abonnementen, lidmaatschappen en contributies van verenigingen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.