Voetbalclub

Een voetbalclub is ook wel bekend als voetbalvereniging, voetbalsportvereniging of voetbalsportclub. Er zijn meer dan 3.000 voetbalclubs in Nederland. In totaal zijn er ruim 1,2 miljoen leden. Als u bij een voetbalvereniging wilt voetballen, dan dient u eerst lid van de vereniging te worden. Vaak betekent dit dat u dan bij een voetbalteam komt, meerdere keren per week kunt trainen, kan deelnemen aan voetbalwedstrijden, gratis gebruik mag maken van de kleedkamers en douches, en mee mag doen aan uitwedstrijden.

De hoogte van het lidmaatschap, contributie, verschilt per vereniging en hangt vaak af van de grootte van de voetbalclub en de bekendheid. Wanneer de contributie precies wordt geïncasseerd verschilt per voetbalvereniging. Het is gebruikelijk om voorafgaand aan het seizoen de contributie te innen, in de loop van augustus. Sommige voetbalclubs bieden de mogelijkheid om in meerdere termijnen te betalen, bijvoorbeeld per kwartaal, of verspreid over enkele maanden (augustus, september, oktober en november), of geven de keuze voor betaling per jaar of per half jaar. Voor meer informatie over de inning en hoogte van contributie, kunt u contact opnemen met uw (lokale) voetbalclub.

De overkoepelende voetbalbond KNVB geeft blijkbaar geen sturing op het verenigingsbeleid aangaande incassodata, want het lijkt wel of elke voetbalclub een ander incassobeleid heeft. Wanneer er niet tijdig wordt opgezegd is er sprake van stilzwijgende verlenging en bent u voor een volgende periode lid van de voetbalclub. Soms is het mogelijk voor het einde van het seizoen op te zeggen, of als sprake is van overschrijving naar een andere vereniging. Meer informatie over contributies kunt u vinden op deze pagina.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.