Voetbalclub

Een voetbalclub is een sportclub of een vereniging waar er voetbal wordt gespeeld. Momenteel zijn er ruim 2380 voetbalclubs actief in Nederland. Er bestaan voetbalclubs die gemiddeld 398 leden tellen. Als je je bij een voetbalvereniging wilt aansluiten, dan dien je eerst lid van de vereniging te worden. In de meeste gevallen betekent dit dat je dan in een voetbalteam terecht komt. In een dergelijk geval wordt er verwacht dat je meerdere keren per week kunt trainen en kan deelnemen aan voetbalwedstrijden. Wanneer je bij een voetbalclub aangesloten bent kun je dan ook gratis gebruik maken van de kleedkamers en douches. Niet alleen het trainen en beschikbaar zijn, maakt je lid van de vereniging, maar ook het lidmaatschap.

De hoogte van het lidmaatschap of contributie, verschilt per vereniging en hangt vaak af van de grootte van de voetbalclub en de bekendheid. Wanneer de contributie precies wordt geïncasseerd, verschilt per voetbalvereniging. Het is gebruikelijk om voorafgaand aan het seizoen de contributie te innen. Dit is ongeveer in de loop van augustus. Sommige voetbalclubs bieden de mogelijkheid aan om de contributie in meerdere termijnen te betalen. Je kunt dan bijvoorbeeld per kwartaal, of verspreid over enkele maanden (augustus, september, oktober en november) betalen. Soms heb je de keuze om per jaar of per half jaar te betalen. Voor meer informatie over de incasso en hoogte van contributie, kun je het beste contact opnemen met je voetbalclub.

Beleid van de voetbalclub

voetbalclubDe overkoepelende voetbalbond, KNVB, geeft blijkbaar geen sturing op het verenigingsbeleid aangaande incassodata, want het lijkt erop dat de verschillende voetbalclubs een eigen incassobeleid hanteren. Bijvoorbeeld sommige clubs verlengen het lidmaatschap stilzwijgend, indien er niet tijdig wordt opgezegd. In zo’n geval ben je voor een volgende periode automatisch lid van de voetbalclub. In bepaalde gevallen is het mogelijk om voor het einde van het seizoen op te zeggen. Opzeggen is soms ook mogelijk als sprake is van overstappen naar een andere vereniging.

Indien je meer informatie over contributies wilt lezen, kun je op deze pagina kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.