ICS-cards

ICS, een afkorting van International Card Services BV, is uitgever van creditcards in Nederland. Al ruim 30 jaar verzorgt ICS de uitgifte, promotie, administratie en transactieverwerking van creditcards van Visa en Mastercard. In de Benelux zijn er inmiddels zo’n 3,5 miljoen mensen met een door ICS uitgegeven creditcard.

ICS heeft een bankvergunning van De Nederlandsche Bank (DNB). Ook heeft het bedrijf vergunningen van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) voor het aanbieden van krediet- en spaarrekeningen en het bemiddelen in verzekeringen. Het is geregistreerd in het register van DNB en AFM waarbij alle vergunningen zijn opgenomen.

ICS biedt op dit moment verschillende creditcards aan, waaronder:

Daarnaast biedt ICS prepaid creditcards aan.

De creditcardpagina van de ICS website met alle informatie over de verschillende creditcards.

Als je een creditcard van deze instantie hebt, kun je het openstaande bedrag direct terugbetalen, of in termijnen. Je vindt de uiterste betaaldatum op je rekeningoverzicht. Als je het openstaande bedrag direct terugbetaalt binnen 21 dagen, betaal je geen rente. Als je later terugbetaalt en geen Gespreid Betalen Faciliteit hebt, dan wordt je creditcard geblokkeerd en kun je jouw kaart pas weer gebruiken als je het openstaande bedrag volledig hebt terugbetaald. Als je gekozen hebt om in termijnen terug te betalen, en het openstaande bedrag dus in maandelijkse termijnen aflost, dan betaal je op jaarbasis 14% rente (maart 2019).

Als je het rekeningoverzicht ontvangt, dan kun je op verschillende manieren terugbetalen. Je kunt terugbetalen via Mijn ICS (via iDEAL), via de ICS App, via automatische incasso (afschrijving 5-7 werkdagen nadat je nieuwe rekeningoverzicht online staat) of via internetbankieren. De betalingsmethode die je kiest, beïnvloedt de terugbetalingsperiode. Als je bijvoorbeeld via Mijn ICS betaalt, dan wordt dit bedrag vrijwel direct bijgeschreven. Dat betekent dat je gewoon 21 dagen de tijd hebt om het openstaande bedrag terug te betalen. Via internetbankieren duurt het gemiddeld 2 werkdagen voordat het openstaande bedrag wordt voldaan, dat betekent dat je uiterlijk 19 dagen nadat het rekeningoverzicht klaarstaat, het bedrag moet overmaken om te zorgen dat de betaling op tijd binnen is.

De inkomenseis en het bestedingslimiet verschillen per creditcard. Kijk voor meer informatie op de website van het bedrijf of neem contact op met de klantenservice. Het is verstandig om eerst creditcards te vergelijken voordat je een keuze maakt.

Heb jij een creditcard van dit bedrijf? Wanneer wordt het openstaande creditcardbedrag precies afgeschreven? Heb je verder nog opmerkingen met betrekking tot jouw creditcard? Plaats een reactie en deel je goede/slechte ervaringen met ons!

3 gedachten over “ICS-cards”

  1. Al jaren lang vindt de afschrijving ca. 3 dagen na het versturen van de rekening plaats, in plaats van na ongeveer 21 dagen.
    dit is uitermate vervelend voor mensen die veel reizen en iets meer tijd nodig hebben om hun rekeningen en saldo in de gaten te houden.
    Ik las elders dat de incassodatum wordt vastgesteld bij aanvraag. heeft het zin de overeenkomst op te zeggen en een nieuwe aan te gaan met wat meer tijd tussen het versturen van de rekening en de incasso ?

    1. De precieze datum van de afschrijving van de Bijenkorf Creditcard (uitgegeven door ICS-cards) kun je vinden op het maandoverzicht (dat verschilt misschien per klant).

      Uit eerder door de redactie verzamelde gegevens blijkt dat er meestal op de 24ste van de maand werd geincasseerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.