ICS-cards

ICS, een afkorting van International Card Services BV, is uitgever van creditcards in Nederland. Al ruim 30 jaar verzorgt ICS de uitgifte, promotie, administratie en transactieverwerking van creditcards van Visa en Mastercard. In de Benelux zijn er inmiddels zo’n 3,5 miljoen mensen met een door ICS uitgegeven creditcard.

ICS heeft een bankvergunning van De Nederlandsche Bank (DNB). Ook heeft het bedrijf vergunningen van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) voor het aanbieden van krediet- en spaarrekeningen en het bemiddelen in verzekeringen. Het is geregistreerd in het register van DNB en AFM waarbij alle vergunningen zijn opgenomen.

ICS biedt op dit moment verschillende creditcards aan, waaronder:

Daarnaast biedt ICS prepaid creditcards aan.

De creditcardpagina van de ICS website met alle informatie over de verschillende creditcards.

Als u een creditcard van deze instantie heeft, kunt u het openstaande bedrag direct terugbetalen, of in termijnen. U vindt de uiterste betaaldatum op uw rekeningoverzicht. Als u het openstaande bedrag direct terugbetaald binnen 21 dagen, betaalt u geen rente. Als u later terugbetaalt en geen Gespreid Betalen Faciliteit heeft, dan wordt uw creditcard geblokkeerd en kunt u uw kaart pas weer gebruiken als u het openstaande bedrag volledig heeft terugbetaald. Als u gekozen heeft om in termijnen terug te betalen, en het openstaande bedrag dis in maandelijkse termijnen aflost, dan betaalt u op jaarbasis 14% rente (maart 2019).

Als u het rekeningoverzicht ontvangt, dan kunt u op verschillende manieren terugbetalen. U kunt terugbetalen via Mijn ICS (via iDEAL), via de ICS App, via automatische incasso (afschrijving 5-7 werkdagen nadat uw nieuwe rekeningoverzicht online staat) of via internetbankieren. De betalingsmethode die u kiest, beïnvloedt de terugbetalingsperiode. Als u bijvoorbeeld via Mijn ICS betaalt, dan wordt dit bedrag vrijwel direct bijgeschreven. Dat betekent dat u gewoon 21 dagen de tijd heeft om het openstaande bedrag terug te betalen. Via internetbankieren duurt het gemiddeld 2 werkdagen voordat het openstaande bedrag wordt voldaan, dat betekent dat u uiterlijk 19 dagen nadat het rekeningoverzicht klaarstaat, het bedrag moet overmaken om te zorgen dat de betaling op tijd binnen is.

De inkomenseis en het bestedingslimiet verschillen per creditcard. Kijk voor meer informatie op de website van het bedrijf of neem contact op met de klantenservice. Kijk voor alle andere creditcards op deze pagina.

Heeft u een creditcard van dit bedrijf? Wanneer wordt het openstaande creditcardbedrag precies afgeschreven? Heeft u verder nog opmerkingen met betrekking tot uw creditcard? Plaats een reactie en deel uw goede/slechte ervaringen met ons!

Eén gedachte over “ICS-cards”

  1. Al jaren lang vindt de afschrijving ca. 3 dagen na het versturen van de rekening plaats, in plaats van na ongeveer 21 dagen.
    dit is uitermate vervelend voor mensen die veel reizen en iets meer tijd nodig hebben om hun rekeningen en saldo in de gaten te houden.
    Ik las elders dat de incassodatum wordt vastgesteld bij aanvraag. heeft het zin de overeenkomst op te zeggen en een nieuwe aan te gaan met wat meer tijd tussen het versturen van de rekening en de incasso ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.