ABN AMRO hypotheek

ABN AMRO is een financiële instelling die in 2010 is ingericht door de Nederlandse Staat. De instelling biedt naast bankrekeningen en pensioenen ook hypotheken aan. De bank heeft vijf hypotheekvormen; De Annuïteiten Hypotheek met een gelijkblijvend maandbedrag, de Lineaire Hypotheek met een dalend maandbedrag, Bankspaar Hypotheek en een Aflossingsvrije Hypotheek waarbij u alleen rente betaalt.

In principe kan iedereen bij ABN AMRO een hypotheek afsluiten, indien je vast inkomen en geen negatieve BKR-registratie hebt. Een hypotheek is een vorm van een lening, alleen is het te lenen bedrag stukken hoger en dient ontroerend goed als onderpand. Dit betekent dat als u geld leent voor het kopen van een huis, het huis als onderpand wordt gegeven. Een hypotheek is dus het lenen van een groot bedrag en kan dus niet worden afgesloten voor het kopen van, bijvoorbeeld, een auto. Indien u meer informatie wilt over hypotheken of verschillende hypotheekverstrekkers met elkaar wilt vergelijken, dan kunt u hier meer informatie vinden.

Aflossen

Boven: hypothekenpagina op de ABN AMRO website met alle informatie en inlogknop.

Als u een hypotheek bij ABN AMRO heeft, dan wordt uw maandbedrag automatisch afgeschreven via automatische incasso. Het maandbedrag wordt achteraf afgeschreven, altijd op de eerste werkdag van de volgende maand (dus bijvoorbeeld 1 april, dan betaalt u het bedrag van maart). Als u hier meer over wilt weten, dan dient u contact op te nemen met de klantenservice van ABN AMRO of kunt u inloggen op uw online account. Indien u uw hypotheek extra wilt aflossen, dan moet u een machtiging voor extra aflossing invullen.

Klanten beoordelen de hypotheken van ABN AMRO met een gemiddelde van 7. Heeft u een hypotheek bij ABN AMRO of had u een hypotheek bij deze bank en wilt u uw ervaringen met ons delen? Plaats hieronder een reactie en vertel ons uw positieve/negatieve ervaringen!

4 gedachten over “ABN AMRO hypotheek”

 1. Nederlands Centrum voor Financiële Informatie

  De vaste incassodata is altijd op de eerste werkdag van de maand. Uitzondering is december. Dan betaalt u op de laatste werkdag van de maand. Zo betaalt u 12 termijnen in een jaar.

  Dit geldt voor nieuw afgesloten hypoteken. (Annuïteiten Hypotheek , of een Lineare Hypotheek).

  De eerstvolgende afschrijvingsdata in 2021 zijn dus de volgende;
  – Vrijdag 1 januari
  – Maandag 1 februari
  – Maandag 1 maart
  – Donderdag 1 april
  – Vrijdag 3 mei
  – Dinsdag 1 juni
  – Donderdag 1 juli
  – Maandag 2 augustus
  – Woensdag 1 september
  – Vrijdag 1oktober
  – Maandag 1 november
  – Donderdag 30 december

 2. Ik heb ik maart een huis gekocht en gadget dus verwacht dat 1 april het hypotheek bedrag van mijn rekening zou gaan (van de periode 15 t/m 31 maart).
  Maar tot nu toe niks. Ik wacht april nog af maar vind het wel eigenaardig.

 3. Ik heb net even gebeld met ABN-AMRO omdat het nog niet helder was op welke dag de hypotheeken worden afgeschreven. De eerste medewerker was niet zeker of het een vaste dag is, dus ik werd even doorverbonden.

  Daarna werd duidelijk dat de vaste afschrijvingsdatum altijd op de eerste van de maand is.U betaald bijvoorbeeld op 1 april, achteraf voor de maand maart. Wanneer de eerste van de maand in het weekend valt, is de afschrijvingsdatum de eerstvolgende werkdag.

  Dit geldt voor nieuw afgesloten hypoteken. (Annuïteiten Hypotheek , of een Lineare Hypotheek).

  De eerstvolgende afschrijvingsdata in 2015 zijn dus de volgende;

  -woensdag 1 april
  -vrijdag 1 mei
  -maandag 1 juni
  -woensdag 1 juli
  -maandag 3 augustus
  -dinsdag 1 september
  -donderdag 1oktober
  -maandag 2 november
  -dinsdag 1 december

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.