Rabobank hypotheek

De Rabobank is een van de grootste banken van Nederland en is tegenwoordig ook internationaal actief. De bank levert verschillende financiële producten, waaronder hypotheken. Rabobank is uitgever van de volgende hypotheken; Lineaire Hypotheek, Annuïteitenhypotheek, Aflossingsvrije hypotheek.

In principe kan iedereen bij de Rabo een hypotheek afsluiten. Vaak moet je wel een minimaal en vast inkomen hebben. Ook is het handig als je geen lening en/of negatieve BKR-registratie hebt. Een hypotheek is een vorm van een lening, alleen is het te lenen bedrag stukken hoger en dient onroerend goed in dit geval als onderpand. Dit betekent dat als je geld leent voor het kopen van een huis, het huis als onderpand wordt gegeven. Een hypotheek is dus het lenen van een groot bedrag en kan dus niet worden afgesloten voor het kopen van, bijvoorbeeld, een auto. Indien je meer informatie wilt over hypotheken of misschien wil je verschillende hypotheekverstrekkers met elkaar wilt vergelijken? Lees dan hier meer informatie.

Incassodata Rabobank hypotheek

Rabobank hypotheek
Screenshot van website Rabobank met informatie over hypotheek

Wanneer je een hypotheek hebt afgesloten, zal er maandelijks een bedrag geïncasseerd worden, om het geleende bedrag in delen terug te betalen. Het maandbedrag van je Rabobank hypotheek wordt telkens op de eerste werkdag van de maand geïncasseerd. De exacte incassodata kun je in je online account terugvinden. Hiervoor dien je of in te loggen voor internetbankieren of gebruik te maken van de app. Kun je het maandbedrag niet meer betalen, omdat je bijvoorbeeld financiële problemen hebt? Dan kun je mogelijk in aanmerking komen voor een woonlastenfaciliteit. Vraag dit voor de zekerheid na bij de bank. Je betaalt dan een bepaalde periode lagere maandlasten, zodat je meer ruimte hebt om je financiën op orde te krijgen.

Klanten beoordelen de hypotheken van de Rabobank met gemiddeld een 7,9. Heb je een hypotheek bij de Rabobank en wil je jouw ervaringen met ons delen? Plaats hieronder een reactie en vertel ons je positieve/negatieve ervaringen!

3 gedachten over “Rabobank hypotheek”

  1. Nederlands Centrum voor Financiële Informatie

    Betaalt u van een rekeningnummer van de Rabobank? Dan wordt het geld op de eerste dag van de maand afgeschreven. Rabobank incasseert achteraf. Dit betekent dat op 1 augustus het bedrag van juli wordt afgeschreven.
    Betaalt u van een rekeningnummer bij een andere bank? Dan voert Rabobank de incasso uit op de laatste dag van de maand. U betaalt voor de maand waarin uw betaling wordt afgeschreven. Bijvoorbeeld: de afschrijving is op 31 augustus, dan gaat het om het maandbedrag van augustus.

  2. Als het goed is zijn de volgende incassodata van mijn Rabobank Hypotheek dus op de volgende data? Klopt dat?

    Maandag 2 maart, woensdag 1 april, vrijdag 1 mei, maandag 1 juni, woensdag 1 juli, maandag 3 augustus, dinsdag 1 september, donderdag 1 oktober, maandag 2 november, dinsdag 1 december.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.