Rabobank hypotheek

De Rabobank is een de grootste bank van Nederland en is tegenwoordig internationaal actief. De bank levert verschillende financiële producten, waaronder hypotheken. Rabobank is uitgever van de volgende hypotheken; Lineaire Hypotheek, Annuïteitenhypotheek, Aflossingsvrije hypotheek.

In principe kan iedereen bij de Rabobank een hypotheek afsluiten. Vaak moet je wel een minimaal en vast inkomen hebben en is het handig als je geen lening en/of negatieve BKR-registratie hebt. Een hypotheek is een vorm van een lening, alleen is het te lenen bedrag stukken hoger en dient ontroerend goed als onderpand. Dit betekent dat als u geld leent voor het kopen van een huis, het huis als onderpand wordt gegeven. Een hypotheek is dus het lenen van een groot bedrag en kan dus niet worden afgesloten voor het kopen van, bijvoorbeeld, een auto. Indien u meer informatie wilt over hypotheken of verschillende hypotheekverstrekkers met elkaar wilt vergelijken, dan kunt u hier meer informatie vinden.

Aflossen

Voorbeeld van de hypothekenpagina op de website van de Rabobank met informatie voor klanten en toekomstige hypotheeknemers.

Het maandbedrag van uw Rabobank hypotheek wordt telkens op de eerste werkdag van de maand geïncasseerd. De exacte incassodata kunt u in uw online hypotheekaccount vinden. Kunt u het maandbedrag niet meer betalen omdat u bijvoorbeeld financiële problemen heeft? Dan kunt u mogelijk in aanmerking komen voor een woonlastenfaciliteit. U betaalt dan een bepaalde periode lagere maandlasten, zodat u meer ruimte heeft om uw financiën op orde te krijgen.

Klanten beoordelen de hypotheken van de Rabobank met gemiddeld een 7,9. Heeft u een hypotheek bij de Rabobank en wilt u uw ervaringen met ons delen? Plaats hieronder een reactie en vertel ons uw positieve/negatieve ervaringen!

3 gedachten over “Rabobank hypotheek”

  1. Nederlands Centrum voor Financiële Informatie

    Betaalt u van een rekeningnummer van de Rabobank? Dan wordt het geld op de eerste dag van de maand afgeschreven. Rabobank incasseert achteraf. Dit betekent dat op 1 augustus het bedrag van juli wordt afgeschreven.
    Betaalt u van een rekeningnummer bij een andere bank? Dan voert Rabobank de incasso uit op de laatste dag van de maand. U betaalt voor de maand waarin uw betaling wordt afgeschreven. Bijvoorbeeld: de afschrijving is op 31 augustus, dan gaat het om het maandbedrag van augustus.

  2. Als het goed is zijn de volgende incassodata van mijn Rabobank Hypotheek dus op de volgende data? Klopt dat?

    Maandag 2 maart, woensdag 1 april, vrijdag 1 mei, maandag 1 juni, woensdag 1 juli, maandag 3 augustus, dinsdag 1 september, donderdag 1 oktober, maandag 2 november, dinsdag 1 december.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.