Engie

Electrabel, tegenwoordig bekend onder de namen Engie Electrabel of ENGIE Electrabel, is een Belgisch energiebedrijf met GDF SUEZ als moederbedrijf. In België is Electrabel de grootste energieleverancier van het land en het bedrijf is in 1990 ontstaan door een fusie tussen Ebes, Intercom en Unerg. Het hoofdkantoor van Electrabel staat in Brussel.

In Nederland is Electrabel niet zo groot. Pas in 2001 begon Electrabel in Nederland energie te leveren. Sinds januari 2016  is Electabel in Nederland alleen nog werkzaam onder de naam Engie, dit bedrijf is net als een Electrabel een dochteronderneming van GDF SUEZ. Engie levert alleen groene energie en klanten kunnen zelf kiezen wat voor soort groene energie zij willen afnemen.

Producten Engie

Voorbeeld van de website van Engie met toegang tot account en productinformatie.

Engie biedt in Nederland drie producten aan. Als jij één of meerdere producten wilt afnemen, dan kun je je online via de website van Engie aanmelden of bellen met de klantenservice van het bedrijf.

 • Gas en energie
 • Zonnepanelen
 • Laadpalen

Als je andere producten wilt of energiebedrijven met elkaar wilt vergelijken, dan kun je hier klikken om naar de energiepagina te gaan waar een overzicht van Nederlandse energiebedrijven te vinden is.

De automatische incasso van Engie vindt plaats op de 27e van de maand. Als klant kun je niet zelf een datum kiezen.

Klanten beoordelen Engie met een 6,5. Ben je het hiermee eens? Heb jij opmerkingen over Engie of misschien wel over Electrabel of GDF SUEZ? Plaats een reactie en deel jouw goede/slechte ervaringen met ons!

1 gedachte over “Engie”

 1. Nederlands Centrum voor Financiële Informatie

  Automatische incasso’s vinden in de meeste gevallen plaats rond de 27e van de maand. Als de incassodatum in het weekend of op een feestdag valt, dan zal het factuurbedrag een dag eerder of later geïncasseerd worden.

  – Woensdag 27 januari 2021
  – Zaterdag 27 februari 2021
  – Zaterdag 27 maart 2021
  – Dinsdag 27 april 2021
  – Donderdag 27 mei 2021
  – Zondag 27 juni 2021
  – Dinsdag 27 juli 2021
  – Vrijdag 27 augustus 2021
  – Maandag 27 september 2021
  – Woensdag 27 oktober 2021
  – Zaterdag 27 november 2021
  – Maandag 27 december 2021

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.