Engie

Electrabel, tegenwoordig bekend onder de namen Engie Electrabel of ENGIE Electrabel, is een Belgisch energiebedrijf met GDF SUEZ als moederbedrijf. In België is Electrabel de grootste energieleverancier van het land en het bedrijf is in 1990 ontstaan door een fusie tussen Ebes, Intercom en Unerg. Het hoofdkantoor van Electrabel staat in Brussel.

In Nederland is Electrabel (nog) niet zo groot. Pas in 2001 begon Electrabel in Nederland energie te leveren. Sinds januari 2016  is Electabel in Nederland alleen nog werkzaam onder de naam Engie, dit bedrijf is net als een Electrabel een dochteronderneming van GDF SUEZ. Engie levert alleen groene energie en klanten kunnen zelf kiezen wat voor soort groene energie zij willen afnemen.

Producten

Engie
Voorbeeld van de website van Engie met toegang tot account en productinformatie.

Engie biedt in Nederland drie producten aan. Als je één of meerdere producten wilt afnemen, dan kun je je online via de website aanmelden of bellen met de klantenservice van het bedrijf. De klantenservice van de energieleverancier is te bereiken op telefoonnummer 088 444 66 22 of via de live chat op de website.  Klanten kunnen kiezen uit de volgende producten. 

 • Gas en energie
 • Zonnepanelen
 • Laadpalen

Incassodata Engie

Het bedrijf geeft haar klanten de mogelijkheid om te kiezen om te betalen door middel van een automatische incasso of een overboeking. De automatische incasso vindt plaats op de 27e van de maand.  Wanneer je er zelf voor kiest om het termijnbedrag over te maken, stuurt het bedrijf je de factuur per e-mail of per post. In dit geval ben je er zelf verantwoordelijk voor om het termijnbedrag op tijd te betalen. Klanten hebben door middel van de Engie-app inzage in hun eigen dossier. Met behulp van de app kun je bijvoorbeeld ook je maandbedrag wijzigen. Wanneer je meer informatie hierover wilt, kun je het beste contact opnemen met de klantenservice van de energieleverancier.

Als je informatie over andere producten wilt of energiebedrijven met elkaar wilt vergelijken, kun je hier klikken om naar de energiepagina te gaan waar een overzicht van Nederlandse energiebedrijven te vinden is.

Klanten beoordelen Engie met een 6,5. Ben je het hiermee eens? Heb jij opmerkingen over Engie of misschien wel over Electrabel of GDF SUEZ? Plaats een reactie en deel jouw goede/slechte ervaringen met ons!

2 gedachten over “Engie”

 1. Automatische incasso’s van Engie vinden in de meeste gevallen plaats rond de 27e van de maand. Als de incassodatum in het weekend of op een feestdag valt, dan zal het factuurbedrag een dag eerder of later geïncasseerd worden.
  Voor 2023 vallen de incassodata op de volgende dagen:

  – Vrijdag 27 januari
  – Maandag 27 februari
  – Maandag 27 maart
  – Donderdag 27 april
  – Zaterdag 27 mei
  – Dinsdag 27 juni
  – Donderdag 27 juli
  – Zondag 27 augustus
  – Woensdag 27 september
  – Vrijdag 27 oktober
  – Maandag 27 november
  – Woensdag 27 december

 2. Nederlands Centrum voor Financiële Informatie

  Automatische incasso’s vinden in de meeste gevallen plaats rond de 27e van de maand. Als de incassodatum in het weekend of op een feestdag valt, dan zal het factuurbedrag een dag eerder of later geïncasseerd worden.

  – Woensdag 27 januari 2021
  – Zaterdag 27 februari 2021
  – Zaterdag 27 maart 2021
  – Dinsdag 27 april 2021
  – Donderdag 27 mei 2021
  – Zondag 27 juni 2021
  – Dinsdag 27 juli 2021
  – Vrijdag 27 augustus 2021
  – Maandag 27 september 2021
  – Woensdag 27 oktober 2021
  – Zaterdag 27 november 2021
  – Maandag 27 december 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.