Qwint

Qwint is een Nederlandse energieleverancier waarvan het hoofdkantoor in Hengelo is gevestigd. Het bedrijf levert groene stroom en ‘gewoon’ gas, aan zowel particuliere als zakelijke klanten. Het is een van de kleinere energieleveranciers in Nederland en werkt zeer lokaal.

De elektriciteit die Qwint biedt, is groene stroom die opgewekt is uit wind en biomassa. Het is niet bekend waar het gas van afkomstig is. Als jij zelf elektriciteit opwekt door middel van zonnepanelen, kun je bij deze energieleverancier onbeperkt terugleveren. Dit wordt salderen genoemd. De terugleververgoeding is in principe gelijk aan het leveringstarief.

Producten

Qwint
Voorbeeldweergave van de website van Qwint met productinfo.

Op dit moment biedt Qwint zowel elektriciteit als gas aan. Indien je één van de producten wenst af te nemen, kun je het beste contact maken met het bedrijf zelf.

Indien je informatie over andere producten wilt of energiebedrijven met elkaar wenst te vergelijken, kun je hier klikken om naar de energiepagina te gaan waar een overzicht van Nederlandse energiebedrijven te vinden is. Het is altijd belangrijk om verschillende bedrijven, het aanbod en de service te vergelijken.

Incassodata Qwint

Het maandelijkse termijnbedrag wordt omstreeks de 1e van de maand geïncasseerd. Indien je een keer in een onvoorziene situatie terechtkomt, kun je bij dit bedrijf je betaaldag eenmalig wijzigen. De voorkeur van deze energieleverancier gaat uit naar een automatische incasso, maar het geeft haar klanten ook de mogelijkheid om zelf het termijnbedrag over te maken. Wanneer je je maandelijkse energierekening zelf wenst over te maken, dien je dit voor de 14de van de maand te doen. Klanten kunnen dit soort wijzigingen zelf doorgeven, met behulp van het Mijn Qwint account.

Qwint is nog een klein bedrijf en is er hierom weinig data bekend om een duidelijke klantenbeoordeling te kunnen weergeven.
Ben jij klant bij deze energieleverancier en heb je vragen of opmerkingen over de producten of de service? Plaats een reactie en deel jouw goede/slechte ervaringen met ons!

2 gedachten over “Qwint”

 1. Automatische incasso’s van Qwint energie vinden in de meeste gevallen plaats rond de 1e van de maand, tenzij het bedrijf iets anders met de klant is overeengekomen.
  Voor 2023 vallen de incassodata op de volgende dagen:
  – Zondag 1 januari
  – Woensdag 1 februari
  – Woensdag 1 maart
  – Zaterdag 1 april
  – Maandag 1 mei
  – Donderdag 1 juni
  – Zaterdag 1 juli
  – Dinsdag 1 augustus
  – Vrijdag 1 september
  – Zondag 1 oktober
  – Woensdag 1 november
  – Vrijdag 1 december

  *Klanten die ervoor kiezen om het maandelijkse termijnbedrag zelf over te maken, dienen dit voor de 14de van de maand te doen.

 2. Nederlands Centrum voor Financiële Informatie

  In 2021 valt de eerste werkdag van de maand op de volgende dagen:

  – Maandag 4 januari
  – Maandag 1 februari
  – Maandag 1 maart
  – Donderdag 1 april
  – Maandag 3 mei
  – Dinsdag 1 juni
  – Donderdag 1 juli
  – Maandag 2 augustus
  – Woensdag 1 september
  – Vrijdag 1 oktober
  – Maandag 1 november
  – Woensdag 1 december

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.