Dunea

Dunea is gestart onder de naam Duinwaterleiding van ‘s-Gravenhage (DWL) in 1874. Sinds 2009 gaat het bedrijf verder onder de naam Dunea. De waterleverancier levert aan 1,3 miljoen klanten drinkwater in het westen van Zuid – Holland. Dunea beheert de natuur en de drinkwaterwinning in de duinen tussen Monster en Katwijk. De aandeelhouders zijn de 17 gemeenten waaraan het bedrijf water levert.

Dunea Incasso

Er zijn verschillende mogelijkheden waarop je je factuur kunt betalen. Als je voorkeur uitgaat naar een automatische overboeking, kun je dit het beste regelen via Mijn Dunea. Ook bestaat de mogelijkheid om zelf het verschuldigde bedrag over te maken of je kunt via iDEAL betalen. Betalen met een acceptgiro is niet mogelijk

Automatisch incasso

Het is mogelijk om via jouw account, je betalingsmogelijkheden aan te passen. Het is niet mogelijk om je factuur in termijnen te betalen. Er zijn geen incassodata bekend voor de automatische

Dunea Incasso
Lees alles over de incassodata

afschrijving.

Mocht het zo zijn zijn dat ze driemaal niet een automatisch incasso bij je kunnen afschrijven, dan vervalt de automatische incasso. Je kunt dan je betalingsmogelijkheden weer wijzigen in je account. Gebeurt dit vaker of heb je problemen met het betalen van andere rekeningen, dan kan het helpen om beter te leren budgetteren.

Kosten berekenen

In de jaarafrekening worden de totale kosten van je verbruik weergegeven. Hierin vind je ook de waterkosten terug. In 2021 rekent Dunea € 1,09 (inclusief btw.) per m³ water. Of je moet betalen of juist geld terug krijgt, hangt af van de hoogte van de voorschotfactuur.

Mocht je meer willen weten over hoe de jaarafrekening berekend wordt, of heb je andere vragen dan kun je deze vinden op de site van Dunea. Ga je binnenkort verhuizen, zoek dan informatie over andere waterleveranciers. Weet je op welke data Dunea maandelijks incasso afschrijft, of wil je je goede/slechte ervaringen die je hebt delen, reageer dan hieronder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.